Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

27. 05. 2022. 16:55   >>  16:53

ZABORAVLJEN PROJEKAT SUPERLIGE

Čeferin: Finale LŠ najveći pojedinačni sportski događaj na svijetu

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandar Čeferin rekao je danas da je finale Lige šampiona najveći pojedinačni sportski događaj na svijetu.

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula igraju u subotu od 21 čas u finalu Lige šampiona u Parizu, a trener španske ekipe Karlo Anćeloti ranije je rekao da je to najvažnija utakmica u svjetskom fudbalu.

"Mislim da je to najveći pojedinačni sportski događaj na svijetu (van Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava). Jedini problem u Parizu je što svi žele da dođu na utakmicu, pa smo morali da ograničimo broj karata. Neke poznate ličnosti su imale ideju da dobiju 15 ulaznica, takve stvari smo morali da odbijemo", rekao je Čeferin za Frans pres.

Finale je trebalo da se odigra u Sankt Peterburgu, ali je Rusiji oduzeto domaćinstvo zbog vojne intervencije u Ukrajini.

"Nema mnogo mjesta sa odgovarajućom infrastrukturom, hotelima, aerodromima. Palo mi je na pamet da bi Pariz mogao biti dobar izbor, jer grad dugo nije bio domaćin finala (2006) i simbolično je što se ovaj događaj organizuje u glavnom gradu zemlje koja trenutno predsjedava Savjetom Evropske unije. Kontaktirali smo službe predsjednika Emanuela Makrona jer smo željeli podršku vlade, a podrška je bila momentalna", naveo je Čeferin.

Upitan da li je paradoksalno što u finalu Lige šampiona igraju klubovi koji su bili za uvođenje otcijepljenog takmičenja Superlige, Čeferin je odgovorio: "Ovaj neprojekat je zaboravljen".

"Čak sam i zaboravio da je Liverpul bio dio njega, sve je bilo tako brzo, za dva dana se završilo. Što se tiče Reala, oni zaslužuju da budu u finalu. Vjerovali ili ne, zaista nemam želje ko će pobijediti u finalu. Mislim da najbolji tim mora da pobijedi i to pokazuje koliko je čista naša konkurencija", ocijenio je.

Predsjednik Uefa upitan je i kako izbjeći monopol četiri ili pet velikih klubova u Ligi šampiona.

"To se ne dešava, osim kada je Real pobijedio tri godine uzastopno (2016, 2017. 2018). Imali smo Viljareal ove godine, uvijek imamo male timove, bar u polufinalu. Ali mnogo domaćih prvenstava imaju iste šampione decenijama, tako da je teško upirati prstom u Uefu", rekao je Čeferin.

Govoreći o promjeni formata Lige šampiona, Čeferin je rekao da je namjera bila da se takmičenje učini zanimljivijim.

"Za mene se ništa neće promijeniti novim sistemom. Bilo bi lakše ne raditi ništa, mirno sjedeti i uživati u fudbalu. Ali mislim da je to dobar format, vidjećete to u budućnosti", dodao je.

U vezi sa suspenzijom ruskih kubova, Čeferin je rekao da je ona na snazi do daljeg.

"Ostaje nam da se nadamo da će se ovo ludilo što prije završiti i tek tada možemo da razmišljamo da nešto uradimo", rekao je predsjednik evropske kuće fudbala.

Svjetsko prvenstvo održaće se u Kataru od 21. novembra do 18. decembra, a neke zemlje članice Uefa su kritične prema domaćinu po pitanju ljudskih prava i pozvale su na bojkot takmičenja.

"Ići ću, naravno, jer igraju evropske ekipe. Mislim da bojkot nije pravo rješenje. Koliko ja znam, mnogo toga je postignuto. To je pitanje za Fifu, ali za mene bojkot nikad nije pravi pristup", naveo je Čeferin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније