Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

20. 05. 2022. 17:14   >>  17:12

POTVRDIO SAVEZ

Žan Luj Gase novi selektor Obale Slonovače

Francuski stručnjak Žan Luj Gase novi je selektor fudbalske reprezentacije Obale Slonovače, potvrdio je danas Idris Dijalo predsjednik Fudbalskog saveza Obele Slonovače (FIF).

Gase, koji trenirao nekoliko francuskih klubova, uključujući Monpelje, Sent Etjen i Bordo, na klupi je naslijedio svog sunarodnika Patrisa Bomela, čiji je ugovor istekao u aprilu i nije produžen.

Obala Slonovače nije uspela da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na Afričkom kupu nacija eliminisana je od Egipta u osmini finala.

"Naš cilj je da sa Gaseom osvojiomo sljedeći Afrički kup nacija, ili da se bar plasiramo u polufinale, inače mu ugovor neće biti produžen", izjavio je Dijalo na konferenciji za novinare.

Dijalo je dodao i da je samouvjeren jer Gase "zna fudbal i ima sposobnost organizacije", i da je to ono "što je prevagnulo u njegovom izboru".

Gase je izabran između 22 trenera koji su poslali ponude za mjesto selektora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније