Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

A.M. [ N1 ]

18. 04. 2022. 12:29 >> 12:51
1

OBJAVLJENI TRANSKRIPTI

Pike i predsjednik FS Španije u centru skandala

Fudbaler Barselone Đerar Pike sklopio je dogovor sa predsjednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom da odvedu Superkup ove zemlje u Saudijsku Arabiju, objavio je "El Confidencal" sa sve transkriptima razgovara.

Prvi Superkup Španije se tamo igrao u januaru 2020. godine, a pre samog starta Rubijales je rekao da je Pikeova kompanija „Kosmos“ pomogla kao posrednik u pregovorima, navodno besplatno.

Međutim, ipak se ispostavilo da je Sela, saudijska državna firma, Fudbalskom savezu Španije garantovala isplatu od 40.000.000 evra za svaku od šest godina igranja Superkupa u Arabiji. Kompaniji Kosmos je za svaku godinu pripalo 4.000.000 evra, dakle za šest sezona ukupno 24.000.000 eura.

Da vidimo, Rubi, kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona… Dođavola osam ide Realu i isto toliko Barseloni… Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, znači to je 19, a ti daješ Savezu šest miliona i tebi ostaje šest, ako istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći“, kazao je u jednom od razgovora Pike Rubijalesu.

Rubijales je 15. decembra 2019. godine čestitao Pikeu na sklopljenom poslu, što se čuje u audio snimcima. Super kup Španije je 2020. po prvi put odigran u Rijadu.

Pike očigledno želi da se bavi i drugim stvarima van terena, pa je tako ušao i u teniski biznis, gdje pravio reforme u Dejvis kupu. Uz to aktivan je i politički, gdje godinama vatreno zastupa separaciju njegove rodne Katalonije od države Španije.

U sklopu toga je često iznosio optužbe prema Fudbalskom savezu Španije i države, pa zato dodatno čudi ova saradnja sa predsjednikom istog. Očigledno za privatne finansijske poslove to ne važi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније