Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ B.B. ]

06. 04. 2022. 12:40   >>  12:42

TROGODIŠNJI UGOVOR

Kuman od 2023. novi selektor Holandije

Bivši trener Barselone Ronald Kuman preuzeće fudbalsku reprezentaciju Holandije 1. januara 2023. godine, saopštio je danas Fudbalski savez Holandije.

Kuman će na klupi zamijeniti Luja van Gala, koji će napustiti reprezentaciju poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Van Gal se liječi od raka prostate.

Kuman je potpisao trogodišnji ugovor sa Savezom.

"Radujem se novoj saradnji. Prije nešto više od godinu dana sigurno nisam napustio reprezentaciju zbog nezadovoljstva. Moj boravak je tada bio dobar, rezultati su bili dobri i odnos sa igračima je bio dobar. Uskoro ćemo nastaviti tim putem", rekao je 59-godišnji holandski trener.

Van Gal je rekao da je odluka o dolasku Kumana razumna.

Kuman je od 2018. do 2020. godine bio selektor Holandije. Barselona ga je zbog loših rezultata otpustila krajem oktobra.

Tokom karijere trenirao je još Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV Ajndhoven, Valensiju, AZ Alkmar, Fejenord, Sautempton i Everton.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније