Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ L.V. ]

14. 03. 2022. 12:44   >>  12:45 1

U NEMILOSTI FRANCUSKE JAVNOSTI

Kako je Mesi postao "prevara", a Nejmar "čudovište"?

Lionel Mesi i Nejmar - dva fudbalera koja su se našla najviše u nemilosti francuske fudbalske javnosti.

Na utakmici protiv Bordoa, svaki njihov dodir sa loptom je bio ispraćen sa salvom zvižduka od strane navijača PSŽ-a.

 

Kako su, nesumnjivo jedan od najboljih fudbalera svih vremena i jedan od fudbalera koji je obilježio prethodnu deceniju došli do toga da padnu u nemilost i da su njihovi peroformansi na terenu ispod svakog nivoa.

Mesi je stigao ljetos uz pravu medijsku i fudbalsku pompu. Nakon što je izgledalo da će ostati u Barseloni, Argentinac je jednostavno morao da napusti katalonski klub, zbog toga što nisu uspjeli da mu nivelišu platu, pa iako je pristao na smanjenje iste morao je da napusti klub.

Pojavio se u majici Pariza, i pred hiljadama navijača "Svetaca" koji su okupirali aerodrom, pa onda i hotel u kojem se nalazio, poput pape izašao je sa balkona i mahnuo.

 

Izgledalo je tada kao da će biti upravo taj koji će donijeti Ligu šampiona u vitrine kluba.

Međutim kako je je vrijeme odmicalo, Mesi je tek povremeno na terenu pokazivao svoju fudbalsku magiju, a češće je djelovao jednostavno nezainteresovan.

Mediji su počeli da pišu da Argenitnac ima želju da se vrati u Barselonu, pogotovo od kad je kormilo iste preuzeo njegov dugogodišnji saigrač Ćavi.

Navodno, svaki slobodan trenutak provodi u katalonskom gradu, što samo pospješuje glasine o tome da je nezadovoljan u Parizu.

Brojne su analize "gdje sve škripi" u igri "Svetaca", a istima se priključio i nekadašnji fudbaler PSŽ-a i reprezentativac Francuske Žerom Roten.

On je otišao toliko daleko, da je kazao da smatra da "Mesi nije toliko daleko od prevare".

 

„Što se mene tiče, za ove neuspjehe odgovorni su Nejmar i Mesi. Kada je Leonardo doveo Mesija, on je njih dvojicu postavio na pijedestal – stalno su nam govorili kako su oni legende i kako smo mi skupo platili igrače takvog statusa. Ne napadam ja Marka Veratija, Danila, Leandra Paredesa ili Kilijana Mbapea. Meni su problematična ova dvojica plaćenika. Ne volim da govorim o tome da je Mesi prevara, ali sada to nije daleko od istine. Šetao se po terenu, Luka Modrić ga je stavio u džep“, izjavio je Roten.

Nejmar je neko ko je naglasio moć PSŽ-a u poslovnom svijetu. Bogati katarski vlasnici su upravo htjeli takvog igrača, koji je brend sam po sebi i koji bi mogao da bude simbol novog uspona PSŽ-a u evropskom fudbalu.

On je od 2017. godine na Parku prinčeva i donio je klubu tri titule prvaka Francuske.

Međutim PSŽ sa ulaganjima i igračkim kadrom poodavno je povećao apetite sa domaćeg prvenstva i želi evropsku dominaciju.

Tu međutim Nejmar nije puno napravio.

A sve češće puni novinske stubce sa svojim ponašanjem van terena, navodnim povredama svake godine oko sestrinog rođendana, čestim odlascima u Brazil.

„Nejmar? Ne samo da smo dozvolili da nam ovaj igrač ‘istruli’, već smo ga pretvorili u čudovište. Nejmar je postao čudovište koje više čak nije ni fudbaler. On je sada simbol svega pogrešnog u našem klubu. On ima najveću platu u istoriji PSŽ, trebalo je da nas odvede na vrh, a sada ga svi mrze gdje god da ode. Njegovo ponašanje, promjene raspoloženja, sve što uradi… Nemoguće je da je neko toliko omrznut. Nikada u istoriji nije postojao fudbaler kojeg su toliko prezirali“, izjavio je novinar francuske televizije Danijel Riolo.

Ispadanje od Real Madrida u Ligi šampiona je defintivno "kap koja je prelila čašu", kad je u pitanju javnost.

Da li će dvojica fudbalera i naredne godine igrati u PSŽ-u u pokušaju da povrate svoj ugled u Francuskoj, ili će promjeniti sredine ostaje da se vidi.

Kako je treća zvijezda tima Kilijan Mbape već viđen u Real Madridu, moguće da će PSŽ od iduće sezone imati totalno drugačiju napadačku postavu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније