Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

10. 12. 2021. 21:36 >> 21:48
2

ODBIJENA ŽALBA

Sud odlučio: FSCG da održi novu skupštinu

Upravni sud Crne Gore odbacio je zahtjev Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da se odloži rješenje Uprave za inspekcijske poslove - Odsjek za inspekciju sport, kojim je dat nalog da bude održana nova Izborna skupština Udruženja klubova FSCG - Sjever. Sud je našao da nema valjanih razloga da se rješenje inspekcije o ponavljanju skupštine odloži. 

Po presudi od 10.decembra, koju je dobio Portal RTCG, zahtjev FSCG je preuranjen, i nije dostavljen dokaz, sem tvrdnji tužioca, da bi sprovođenjem rješenja inspekcije, nastupila šteta koja se ne bi mogla nadoknaditi.

FSCG je nakon odluke inspekcije najavio žalbu Upravnom sudu, ali je sada i tu donijeta odluka koja omogućava da se skupština ponovi. 

Presudu je donijelo vijeće sastavljeno od Fadila Kardovića, Svetlane Radošević i Vojina Lazovića. 

Inspekcija je u junu zabranila održavanje Izborne Skupštine zbog uočenih nepravilnosti, ali je i pored toga Skupština održana, a za predsjednika Saveza krajem juna reizabran je Dejan Savićević.

"Obavještavamo javnost da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, dana 15.novembra 2021. godine, donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove - Odsjeka za inspekciju za sport od 24.avgusta 2021. godine, odbijena kao neosnovana", piše u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su rekli, pošto je rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever, postalo izvršno, to dalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti. 

"Na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav jedan Zakona o inspekcijskom nadzoru. Preciznije, ovaj organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније