Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

25. 11. 2021. 12:17   >>  12:33 8

KALUĐEROVIĆ ZA PORTAL

"Ubrzo ću biti izabran za predsjednika FSCG"

Dugogodišnji fudbalski sudija Jovan Kaluđerović vjeruje da će ubrzo biti izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Uprava za inspekcijske poslove saopštila je da je odbila žalbu Fudbalskog saveza i naložila održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova Sjever.

Podsjetimo, Uprava je u junu zabranila održavanje Izborne skupštine FSCG zbog uočenih nepravilnosti, ali je i pored toga Skupština održana, a za predsjednika Saveza reizabran Dejan Savićević.

Kaluđerović je bio jedini protiv kandidat Savićeviću.

"Nakon što sam iz medija saznao da su nadležni organi utvrdili da je izborni proces za predsjednika FSCG bio nezakonit i da treba da se održe novi izbori, imam potrebu da se obratim javnosti. Bio sam strpljiv i nijesam se javno oglašavao povodom nastavka nezakonitog poslovanja FSCG, nakon nezakonite izborne Skupštine. Nije lako ostati uzdržan kada znate i vidite da se nezakonito izabrano rukovodstvo FSCG ponaša kao da je sve u redu. Ne smeta im da donose odluke iako odgovorna lica nijesu upisana u Registar sportskih organizacija", kazao je Kaluđerović Portalu RTCG.

On je naveo da treba ispitati da li djelovanje unutar FCSG za krivičnu odgovornost.

"Inspekcija sporta je utvrdila samo mali dio nepravilnosti izbornog procesa, onaj koji se odnosi na izbor tri delegata Udruženja klubova Sjever. Podsjećam da su tri osobe koje su glasale istovremeno bili članovi Skupštine i Izvršnog odbora FSCG, što je suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG", saopštio nam je Kaluđerović.

On je naveo da je predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković učestvovao u radu sjednice sa Odlukom o imenovanju na kojoj je falsifikovan potpis, a da je u toku utvrđivanje krivične odgovornosti i istraga koju sprovode nadležne institucije.

"Gotovo svi koji su radili nezakonito dobili su nagradu, nešto što im ne pripada. Tako je na primjer Veljko Bošković postao član Sudijske komisije iako ne ispunjava uslove. Kako je tretiran od strane rukvodstva FSCG ranije nije za ovaj tekst", istakao je Kaluđerović.

Bezbroj nezakonitosti

Kazao je da bezbroj nezakonitosti karakteriše izborni proces i generalno rad FSCG.

"Evo još par primjera. U verifikacionoj komisiji Udruženja klubova JUG član je bio čovjek koji nije živ. Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Mihailo Đurović nezakonito bio član Izvršnog odbora FSCG, jer je istovremeno bio odbornik u budvanskom parlamentu", naveo je Kaluđeriović u izjavi za Portal RTCG.

Rekao nam je da posjeduje dokumenta, dokaze za navedene nezakonite radnje.

"Prvi čovjek FSCG (Dejan Savićević) je isturen, odgovorno lice, uvijek kada treba braniti neodbranjivo. Tako ga štite i čuvaju najbliži saradnici. Tako su ga uvijek pazili", poručio je naš sagovornik.

Mediokriteti će biti zamijenjeni

On je naglasio da se zaslužni sportski radnici koji su zadužili crnogorski fudbal i dalje muče da poboljšaju stanje u omladinskom fudbalu i sudijskoj organizaciji.

"Oni se muče a fudbal jedva živ. Došlo je vrijeme da rasteretimo zaslužne i nezamjenljive i pošaljemo ih na odmor", kazao je Kaluđerović.

Poručio če da će ubrzo biti izabran za predsjednika FSCG i vratiti dostojanstvo fudbalskim radnicima.

"Mediokriteti će biti zamijenjeni fudbalskim radnicima prepoznatim po ljudskim i stručnim karakteristikama. Timskim i odgovornim radom ćemo brzo pokazati da se radi bolje i da je pred našim fudbalom svijetla budućnost", zaključio je Kaluđerović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније