Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

25. 01. 2021. 13:22 >> 13:30

"POTREBNA PROMJENA"

Zvanično: Čelsi smijenio Lamparda

Fudbalski klub Čelsi smijenio je danas trenera Frenka Lamparda, koji je na klupi tog premijerligaša bio prethodnih 18 mjeseci.

"Nikada nije dobro vrijeme za rastanak sa klupskom legendom kakav je Frenk, ali nakon dugog razmišljanja odlučeno je da je sada potrebna promjena koja će timu dati vremena da poboljša rezultate", navodi se u saopštenju kluba sa Stamford bridža.

Bivši fudbaler Čelsija ostavlja tim na devetom mjestu na tabeli sa pet bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu šampiona.

Njegova posljednja utakmica bila je jučerašnja pobjeda protiv Lutona u četvrtoj rundi FA kupa, ali ni to mu nije pomoglo da zardži posao.

Lampard je za trenera Čelsija imenovan u julu 2019. godine kada je zamijenio Mauricija Sarija. On je tada potpisao trogodišnji ugovor.

U svojoj prvoj sezoni vodio je Čelsi do četvrtog mjesta u Premijer ligi i finala FA kupa, ali su "plavci" u posljednjih osam ligaških utakmica pretrpjeli pet poraza koliko u prethodnih 23.

Lampard je tako postao deseti smijenjeni trener u otkako je Roman Abramovič preuzeo klub 2003.

"Ovo je bila veoma teška odluka za klub, ne samo zato što imam odličan lični odnos sa Frenkom i izuzetno ga poštujem. On je čovjek velikog integriteta i ima dobru radnu etiku. Međutim, u trenutnim okolnostima smatramo da je najbolje promijeniti menadžera", rekao je Abramovič.

Lampard je 13 sezona igrao za Čelsi, sa kojim je osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu Evropa i Ligu šampiona i najbolji je strelac u istoriji kluba sa 211 golom. Odigrao je 648 utakmica za londonski klub.

Po navodima britanskih medija, na klupu Čelsija sješće bivši trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније