Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 01. 2021. 18:10   >>  18:23

PREDSTAVLJENA DVA NOVA PROJEKTA

Sindikat će i dalje raditi na poboljšanju statusa fudbalera

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) nastaviće i u narednom periodu da radi na poboljšanju statusa igrača i zaštiti njihovih prava, saopšteno je na današnjoj Skupštini te organizacije.

“U dogovoru sa FSCG usvojen je naš predlog da se ugovori igrača, koji su isticali u maju, automatski produže do kraja prošle sezone, što je, smatramo, bila velika i pozitivna stvar, koja vam je donijela mirnoću u poslu kojim se bavite”, kazao je predsjednik Sindikata Željko Janović.

On je poručio da će nastaviti sa radom na profesionalizaciji crngogorsko fudbala.

“U tekućoj sezoni registrovani su i objavljeni finansijski problemi u klubovima – sada u OFK Titogradu, ranije u Rudaru i Petrovcu. Naravno, ispaštaju igrači. Poznat je naš stav da bi u svim klubovima trebalo da igraju isključivo profesionalci, igrači sa ugovorima, jer samo oni mogu da budu zaštićeni. Kada fudbaler nema ugovor i igra kao amater, nama su ruke vezane. Mi ćemo nastaviti da radimo na profesionalizaciji našeg fudbala, razgovaraćemo sa svim relevantnim institucijama, jer jednostavno moramo da nađemo rješenje – da li kroz određivanje vlasničke strukture, kroz partnerstvo. Zaključak sa Skupštine je da će Sindikat u narednom periodu inicirati organizovanje okruglog stola na temu Vlasnička struktura i održivost crnogorskog klupskog fudbala na koji ćemo pozvati sve relevantne aktere kako iz fudbala, tako i iz nadležnih organa i pokušati da dođemo do prihvatljivog rješenja na dobrobit svih”, naglasio je Janović.

Na Skupštini su predstavljena i dva nova projekta.

Projekat “Red button”odnosi se na borbu protiv namještanja utakmica. Riječ je, zapravo, o aplikaciji za pametne telefone putem koje igrači mogu, apsolutno anonimno, da prijave neregularnosti u takmičenju.

Drugi projekat je “Druga karijera”, koji se bavi edukacijom fudbalera i daje im smjernice prilikom odlučivanja čime da se bave kada završe karijeru.

Na današnjoj Skupštini izvršene su promjene Statuta, pa će prvi put jedan član Izvršnog odbora biti fudbalerka.

Željko Janović je uručio priznanje Drašku Božoviću, kojeg su fudbaleri kolege ljetos izabrali za igrača sezone u Telekom 1. CFL.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније