Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

14. 07. 2024. 07:57 >> 07:57
Čitaj mi:

FINALE EVROPSKOG PRVENSTVSA

Španija za rekordnu četvrtu titulu, Engleska za prvu (TVCG1)

Fudbaleri Španije igraće večeras u Berlinu u finalu Evropskog prvenstva za četvrtu titulu evropskog šampiona, a Engleska za prvu. Prenos pratite na TVCG 1 i na našem Portalu.

Španija je osvajala titule 1964, 2008. i 2012. godine.

Selekcija Španije smatra se favoritom, pošto je pobijedila u svih šest utakmica na Evropskom prvenstvu i prema ocjenama, igrala je najbolje.

Osvajanjem titule, Španija bi nastavila period uspjeha na međunarodnoj sceni, poslije osvajanja Lige nacija prošlog juna i titule svjetskog prvaka koju je osvojila ženska reprezentacija prošlog avgusta.

Španija je posljednji put igrala u finalu velikog takmičenja 2012. godine, kada je u finalu Evropskog prvenstva pobijedila Italiju 4:0.

Engleska je na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine igrala u finalu protiv Italije i izgubila poslije jedanaesteraca od Italije 3:5.

Selektor Engleske Garet Sautgejt dobio je mnogo oštrih kritika zbog načina kojim vodi ekipu, ali je u tri uzastopna takmičenja stigao do same završnice, u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. i u dva uzastopna finala Evropskog prvenstva.

Kapiten Španije Alvaro Morata trenirao je poslednjih dana, nakon što je otežano hodao kada ga je poslije polufinalne utakmice protiv Francuske oborio na zemlju redar koji je pokušavao da zaustavi navijača koji je utrčao u teren.

Desni bek Dani Karvahal vraća se u ekipu poslije suspenzije.

Šestorica igrača postigla su najviše golova - po tri, na turniru u Njemačkoj, od kojih dvojica igraju u finalu - kapiten Engleske Hari Kejn i španski plejmejker Dani Olmo.

Tri gola postigli su još Georgi Mikautadze iz Gruzije, Holanđanin Kodi Gakpo, Ivan Šranc iz Slovačke i Džamal Musijala iz Njemačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније