Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

10. 07. 2024. 23:40 >> 23:40
Čitaj mi:

OSPORAVANI SELEKTOR POKAZAO ZNANJE

Kralj Garet

Engleski mediji su često surovi, pogotovo prema sportistima. Ni bivši igrači godinama ne štede možda i najbolju generaciju koju je kolijevka fudbala ikada imala, pogotovo njenog lidera Gareta Sautgejta, ali večeras su svi morali da mu upute dubok naklon.

Osporavani selektor je na svom četvrtom velikom takmičenju stigao do drugog finala, ima i polufinale Mundijala u Rusiji, a u duelu sa Holandijom je pokazao i kakav ima autoritet u ekipi.

Ronald Kuman je ubacivanjem Vuta Veghorsta na poluvremenu promijenio balansa na terenu, oslobodio se pritiska i bilo je jasno da Sautgejt mora nešto da mijenja.

U 80. minutu je sa zagrijavanja pozvao Kola Palmera i Olija Votkinsa, koji je do sada odigrao samo 22 minuta u remiju sa Danskom. Niko, međutim, nije mogao da pretpostavi da će promijeniti najboljeg igrača Premijer lige Fila Fodena i kapitena Harija Kejna, ali su oni mirno prihvatili odluku i zagrlili Sautgejta.

I upravo su Palmer i Votkins bili heroji - vezista Čelsija je asistirao, a napadač Aston Vile fenomenalno reagovao i iskosa sa desetak metara donio veliko slavlje Ostrvljanima.

I, naravno, kritičari su morali da mu čestitaju.

"Pitao sam se kada će promjene da se dese. Bile su u pravo vrijeme i bile su perfektne. Kakva noć za Votkinsa i Englesku. Jeste, Sautgejt je bio kritikovan, ali u 1. poluvremenu sam pomislio da je briljantan. Bilo je to sve što smo željeli, zaslužuje sve čestitke", rekao je konsultant BBC-a Alan Širer, koji je bio kapiten kada je Engleska u polufinalu Eura 1996. na svom terenu ispala od Njemačke baš zbog promašenog penala Sautgejta.

Met Apson, bivši štoper Arsenala, odao je počast selektoru.

"Na momente u 2. poluvremenu se osjetilo da smo u problemu. Čestitke Garetu Sautgejtu kako se prilagodio, to je bilo perfektno. Gol je bio prava ljepotica - kretanje, okret i izuzetno precizan šut. Sve je to vrijedjelo gola za pobjedu".

A jedna od najvećih legendi Arsenala, Ijan Rajt, oduševljen je napadačem Aston Vile.

"Igra Olija Votkinsa se sastoji u širenju odbrane i ulasku iza defanzivaca. Njegovo kretanje ima svrhu, stalno je spreman. Ovo je ono što Oli Votkins radi, ovakav stav volim da vidim kod svakog igrača. I pas Kola Palmera je bio sjajan, sve je bilo perfektno u toj akciji".

Čestitku Votkinsu je poslao i princ Vilijam, osvjedočeni navijač Aston Vile.

"Kakva ljepotica, Oli. Čestitke Engleskoj".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније