Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

06. 07. 2024. 23:08 >> 23:08
Čitaj mi:

"ORANJE" IDE NA "GORDI ALBION"

Najbolji meč četvrtfinala: Holandija preokretom srušila hrabru Tursku

Fudbaleri Holandije posljednji su putnici u polufinale pobjediši Tursku 2:1, nakon preokreta u Berlinu.

Turci su odigrali sjajno, pokazali da i pored toga što su bili autsajderi da su bili ravnorpavni protivnik, ali na kraju ipak završavaju svoje izdanje na Euru.

Ronald Kuman je odlučio da ponovi startnih 11 kao i u meču sa Rumunijom. Očekivalo se možda da se u prvu postavu vrati Donijel Malen nakon dva gola u osmini finala, ali Bergvajn je ponovo dobio prednost.

Montela sa druge strane odlučio da umjesto Meriha Demirala, kojeg je UEFA suspendovala na dvije utakmice zbog nacionalističkog ispada nakon trijumfa nad Austrijom, njegovo mjesto zauzme Samet Akajdin, defanzivac Fenerbahčea.

Ispostaviće se da je italijanski stručnjak odradio pravu stvar, jer je upravo Akajdin pogodio mrežu Holandije nakon 45 minuta.

Uz podatak da je u startnih 11 čak sedmorica fudbalera bilo iz redova domaće turske lige.

Do samog gola nije bila pretjerano atraktivna utakmica, uz napomenu da iako je Turska bila autsajder uoči meča, na samom terenu se to nije osjećalo, naprotiv.

Sjajno je igrao Arda Guler koji je uz Lamina Jamala iz Španije najavio neku novu generaciju super talentovanih fudbalera čije vrijeme tek dolazi, ali koja već sada pruža partije na najvećem nivou.

Upravo je fudbaler Real Madrida poslao sjajan pas na drugu stativu, i to slabijom desnom nogom, a Akajdin je glavom savladao Ferbugena.

Čini se da je i golman Brajtona mogao bolje da reaguje, ali Turci dolaze u vođstvo.

To je bio deveti gol defanzivaca na ovom Euru, a od toga četiri su postigli upravo Turci.

U nastavku Kuman je odmah reagovao i ubacio Veghorsta.

Visoki napadač pravio je konstantan pritisak na posljednu liniju, međutim imali su i Turci svoje prilike. 

Guler je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pogodio stativu, 

Holandija je uspjela ipak da izjednači u 70. minutu nakon kornera. Bila je to akcija  Depaja i Šautena, a onda je desetka Holandije koja je trenutno bez kluba, poslala loptu u petercu gdje je Stefan de Fraj bio najvišu u skoku.

Nastavile su "lale" da pritiskaju, i već na samo šest minuta nakon izjednačujućeg pogotka uspjeli su da preokrenu meč. 

Damfris je ubacio loptu koja je išla ka Gakpu, Muldur je probao da spriječi asa Liverpuila da postigne gol, ali je u tom startu ipak zadnji igrao loptom i na kraju ipak je bio autogol, iako je zvaniči sajt pokazao prvo da je Gakpo postigao taj pogodak. 

Ni nakon ovoga pogotka nije Turska posustajala, a donekle oduševljava hrabrost i Vinćenca Montele da na teren pošalje još jendog tinejdžera Semiha Kiličsoja iz Bešilktaša. 

Upravo Kiličsoj je bio u sjajnoj prilici ali i golman Holandije  Ferbrugen je uspio da odbrani. 

Na kraju ostalo je 2:1 za Holandiju u najboljem meču četvrtfinala i jednoj bespoštednoj borbri, u kojoj je na kraju tim Ronalda Kumana, uz dosta muke i malo sportske sreće ipak uspio da prođe dalje. 

U Dortmundu će igrati protiv Engleske, koja je danas ranije slavila protiv Švajcarske nakon penala. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније