Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

25. 06. 2024. 19:56 >> 19:58
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Poljaci za kraj osvojili bod protiv Francuza

Selekcija Poljske i prije posljednjeg meča u grupi D znala je da ne može da izbori plasman u osminu finala, ali je protiv jednog od favorita šampionata Francuske uspjela da odigra neriješeno 1:1.

Francuzi su od starta meča imali veći posjed lopte, to nije donijelo neku veću dominaciju protiv rivala koji je još poslije drugog kola izgubio sve šanse za prolaz dalje. Ipak, prilika je bilo na obje strane.

Teo Ernandez je u 11. minutu iskosa sa lijeve strane odlično šutirao u bliži ugao, ali je golman Skorupski uspio da nogom izbije loptu u korner.

Osam minuta kasnije je u odličnoj prilici bio i Dembele koji je poslije brze kontre i saradnje sa Kanteom šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je opet Skorupski izašao kao pobjednik.

Poljaci su mogli su do vođstva u 34. minutu kada je poslije centaršuta Zjalinskog sa lijeve strane, Levandovski uputio udarac glavom sa desetak metara, ali je lopta prohujala pored desne stative Manjanovog gola.

U finišu poluvremena Francuzi su pokušali da izvrše nešto jači pritisak, bilo je u tom periodu još nekoliko njihovih obećavajućih akcija, ali ''trikolori'' bolju igru nisu uspijevaju da krunišu u završnicama akcija.

I u nastavku meča Francuska je bila bolji rival na terenu, već prvu priliku imala je preko Mbapea u 48. minutu, opet dobar golman Skorupski.

Upravo je novi igrač Real Madrida doveo u prednost "trikolore" - Dembele je srušen u šesnaerstercu, sudija Guida pokazao na bijelu tačku, a siguran je bio Mbape za prvi gol na prvestvima Evrope.

U 78. minutu Sviderski je srušen u kaznenom prostoru. Nakon reakcije VAR-a dosuđen je penal za Poljake. Robert Levandovski  je prvo promašio, ali je udarac ponovljen, pa je igrač Barselone ovoga puta bio precizan.Do kraja meča bez mnogo uzbuđenja, pa je ostalo 1:1.

Francuska je završila kao druga u grupi D sa 5 bodova, dok je Poljska osvojila bod i završila takmičenje u Njemačkoj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније