Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

25. 06. 2024. 14:12 >> 14:12
Čitaj mi:

BITKA ZA OSMINU FINALA

Srbija protiv pritiska i tradicije

Prvi put na 17. Evropskom prvenstvu igraće se četiri utakmice istog dana. Najviše pažnje svjetske a ne samo regionalne javnosti privlači obračun Srbije i Danske.

Na "Alijanc areni" u Minhenu pred izabranicima Dragana-Piksija Stojkovića je teška misija, jer će se sudariti sa ekipom koju nikada nisu savladali, a samo im pobjeda garantuje plasman u nokaut fazu.

Stojković će najvjerovatnije izvšiti nekoliko promjena u sastavu i konačno odustati od igre sa dva visoka špica. Po najavama srpskih medija, promjena neće biti između stativa i u odbrani, ali hoće u veznom redu i napadu - na klupu bi trebalo da presele Andrija Živković, kapiten Dušan Tadić i Dušan Vlahović, a da šansu dobiju Veljko Birmančević, Lazar Samardžić i Luka Jović, koji je dao gol za remi protiv Slovenije u 95. minutu.

"Čeka nas sjajna reprezentacija, sa kvalitetnim pojedincima. Čvrsto igra, možda ne pobjeđuje, ali nije ni izgubila prve dvije utakmice, što sugeriše da je organizovan tim, spreman da se žrtvuje. Biće nam teško, ali vjerujemo da možemo da promijenimo istoriju, pošto sam i kao igrač i kao selektor izgubio sva tri puta od Danske. Sad je vrijeme da to učinimo. Probaćemo da nađemo načim da loptu smjestimo u mrežu", rekao je Piksi.

Danskoj, koja je prije tri godine u polufinalu Eura ispala nakon produžetaka od Engleske, dovoljan je i bod da i teoretski osigura plasman u osminu finala, a u nekim kombinacijama bi mogla da prođe i u slučaju poraza do dva gola razlike.

"Igramo da dobijemo, iako znamo da nam je remi dovoljan. Igraćemo punom brzinom i pokušati da trijumfujemo. Nedostaje nam da stojimo u svlačionici i pjevamo našu pobjedničku pesmu nakon što dobijemo utakmicu. Znamo kako će Srbija pristupiti utakmici, način na koji igra je očit. Vidjeli smo jasan stil igre kod Srba, to je vrlo, vrlo dobar tim i stvorio je Engleskoj mnogo problema", rekao je selektor Kasper Hjulmand.

Ovo će biti četvrti međusobni meč Srbije i Danske, a selekcija sa sjevera Evrope je dobila sva tri prethodna meča.

Prvi meč je odigran 14. novembra 2014. u kvalifikacijama za Euro 2016, kada su "orlovi" poveli golom Zorana-Bambija Tošića u 4. minutu, ali su u 2. poluvremenu preokrenuli Niklas Bentner sa dva i Simon Kjer sa jednim golom za konačnih 1:3.

Osam mjeseci kasnije na "Parkenu" oba pogotka u trijumfu 2:0 su postigli Poulseni - prvi Jusuf, drugi Jakob.

Posljednji meč je odigran 29. marta 2022, takođe na "Parkenu", a Danska je slavila 3:0.

Joakim Mele u 15. i Jesper Lindstrem u 53. minutu su donijeli prednost domaćinu, da bi u 57. tačku stavio Kristijan Eriksen u svom prvom nastupu za nacionalni tim nakon srčanog udara na istom mjestu devet mjeseci ranije na startu Eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније