Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

15. 06. 2024. 21:24 >> 21:29
Čitaj mi:

UBJEDLJIV PORAZ OD ŠPANIJE

Budimir: Nismo znali da će biti ovako teško; Dalić: Bili smo nemoćni

Hrvatska je došla na Euro kao favorit iz sjenke, ali je doživjela bolno otrežnjenje - poraz od Španije 3:0.

Razočaran je bio Ante Budimir, koji je u tek završenoj sezoni bio peti strijelac La Lige sa 17 golova u dresu Osasune.

"Težak poraz. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Bili su brži i bolji, čvršći i agresivniji, nadigrali su nas, trebalo bi to priznati. Nismo ponovili igru protiv Portugala. Težak poraz, možda i teži... Neke su se stvari mogle odigrati, imali smo dobre situacije u oba poluvremena. I ta Perišićeva noga... Bio nam je potreban gol, ali nije bilo dobro, moram da budem iskren", rekao je iskusni špic.

Pred Hrvatskom su sada dva jako važna meča sa Albanijom i Italijom, vjerovatno će joj biti potrebna četiri boda za osminu finala.

"Nemamo vremena za žaljenje, za četiri dana ćemo ići na pobjedu. Turnir je tek počeo. Ovo je otežavajuća okolnost, ali nas u srijedu čeka najvažnija utakmica turnira. Da, razočarali smo sebe i navijače, ne samo ove u Berlinu već u cijeloj Hrvatskoj. Težak udarac za sve nas. Nema smisla slegnuti ramenima i spustiti glavu. U Hamburg ćemo dati sve od sebe za pobjedu", poručio je Budimir.

Razočaran i realan je bio i Zlatko Dalić.

"Težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed lopte, pa smo primili dva gol. Najgore je što smo u nadoknadi 1. poluvremena primili i gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova. To je dokaz dekoncentrisanosti i manjka energije", rekao je "izbornik".

U stručnom štabu Hrvatske su se presabirali gdje su pogriješili.

"Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno. Nismo se nikako mogli vratiti. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjede", rekao je Dalić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније