Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostalo

27. 04. 2024.

Kulturna panorama

Subota, 27. april, RCG.

Noć je knjige, suton , sumrak malo je reći, možda je i mrkli mrak knjige, fenjerom u po bijela dana tražimo knjigu, hoćemo li je naći ako je knjiga mrtva premda postoji, tamni je spektakl i knjige i klasika i e knjige, nezvanično saznajemo. Čućemo od pjesnika Miljana Nikolića tajnu knjige, i o zori knjige - nepovratno izgubljenom sjaju koji bi, uprkos tome, vrijedjelo vratiti i upaliti . Njegoševski takoreći- Neka bude knjiga što kao takva-kao zbilja knjiga više biti ne može.


Kuća Mija Mijuškovića da postane muzej-spomen dom. Nedopustivo da u Nikšiću nema ni traga od Mijovog nasleđa, oduživanje duga- da Mijuškovićev legat u vidu skulptura bude zastupljen na javnim površinama grada pod Trebjesom. apel sa Izložbe “U početku bješe kamen” čuvenog vajara.

Tri decenije Galerije Most obilježene izložbom murala Pera Nikčevića naslovljenom Mostovi Pariza, i bistama Dada Đurića i Uroša Toškovića koje je isklesao Slavenko Rakočević Rakoč.

Crnogorska Kinoteka rudnik je blaga i za publiku i za istraživače, kaže Goran Bjelanović, direktor te institucije koja slavi 24 godine postojanja. „Život-om u letu” proslavili su svoj dan, sinoć.

 

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се