Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Bu. [ n1 ]

09. 10. 2024. 11:32 >> 11:32

SZO

Anksioznost i depresija najčešće tegobe zaposlenih

Svjetski Dan mentalnog zdravlja 10. oktobar ove godine se obilježava sloganom – "Mentalno zdravlje na radnom mjestu“, a psihijatrica iz Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Ljiljana Simić izjavila je kako podaci pokazuju da su prisutni poremećaji koji upućuju na anksioznost i depresiju i da su to najčešće tegobe zaposlenih.

 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije 15 odsto radne populacije ima mentalni poremećaj u nekom trenutku vremena što je bitan podatak koji govori o radnoj efikasnosti, prenosi Danas.

„Ljudi provode veliki dio svog vremena na poslu. Posao nam može davati osjećaj korisnosti, povećavajući naše samopoštovanje i pružajući mogućnosti da se povežemo sa drugima, ali može biti izvor stresa i anksioznosti i doprinijeti razvoju ili pogoršanju problema mentalnog zdravlja. Zato je važno da naše radno okruženje pozitivno utiče na naše mentalno zdravlje, produktivnost i raspoloženje uopšte“, rekla je Simić za Danas.

Klinika „Dr Laza Lazarević“ i ove godine obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja i daje, kako kažu, priliku svim građanima da razgovaraju sa stručnjacima ove klinike i pitaju ih sve što ih interesuje iz domena mentalnog zdravlja.

U četvrtak, 10. oktobra Centar za mentalno zdravlje u Vlajkovićevoj ulici 23 od 10 do 16 časova pružiće mogućnost građanima da neposredno saznaju o uslugama koje mogu dobiti, da vide prostor i da razgovaraju sa specijalistima psihijatrije i saradnicima. Multidisciplinarni tim koji radi u Centru je na raspolaganju za sva pitanja. Inače, svakog radnog dana otvoren je od 8-15 časova.

Na Svjetski dan mentalnog zdravlja Klinika „Dr Laza Lazarević“ organizovaće i tradicionalnu akciju na Trgu Republike, gde će stručnjaci od 9-14 časova obavljati skrininge na najčešće mentalne poremećaje, uz savjete građane kako treba prevenirati najčešće tegobe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније