Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Bu. [ n1 ]

15. 08. 2024. 09:05 >> 09:05
Čitaj mi:

U FAZI EKSPERIMENTA

Hiljade pacijenata u Velikoj Britaniji dobiće prvu vakcinu protv raka

Hiljade pacijenata u Velikoj Britaniji će učestvovati u prvim svjetskim ispitivanjima mRNA vakcine protiv raka, ubrzanih od strane NHS-a. Personalizovane vakcine će biti prilagođene individualnoj DNK, piše intuigram.



Prvobitno će ciljati rak bešike, debelog crijeva, bubrega, pluća, kože i pankreasa, a ispitivanja će se proširiti na druge tipove.

Pacijenti koji ispunjavaju uslove treba samo da dostave uzorke krvi i tkiva kako bi se pridružili.

Program, nazvan “Cancer Vaccine Launch Pad”, uključuje 30 lokacija u Velikoj Britaniji i saradnju s kompanijom BioNTech.

Prvi pacijent, Elliot Pfebve, koji ima rak debelog crijeva, već je primio vakcinu. Rani rezultati su obećavajući, ali je potrebno više podataka za utvrđivanje efikasnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније