Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Beta/M.L.B. ]

01. 06. 2023. 09:21 >> 09:21

PRVA U SVIJETU

U Kanadi će na svakoj cigareti biti ispisano upozorenje o štetnosti duvana

Kanada će postati prva zemlja u kojoj će na svakoj cigareti pojedinačno morati da budu ispisana upozorenja o štetnim posljedicama duvana po zdravlje ljudi.

Mjeru su prošle godine najavile kanadske zdravstvene vlasti, a propisi bi trebalo da stupe na snagu 1. avgusta. Uvodiće se postepeno u zavisnosti od veličine cigareta, prvo na najvećim a na kraju na svim cigaretama.

"Ovaj hrabar korak učiniće da poruke upozorenja o posljedicama po zdravlje budu praktično neizbežne", rekla je kanadska ministarka za mentalno zdravlje i bolesti zavisnosti Karolin Benet.

Upozorenja "otrov sa svakim dimom", "duvanski dim šteti djeci" i "cigarete izazivaju impotenciju" biće ispisana na engleskom i francuskom.

Ministarstvo zdravlja Kanade saopštilo je da je cilj ove strategije da se smanji konzumacija duvana na ispod pet odsto do 2035.

Benet je rekla da od posljedica pušenja svake godine umre 48.000 Kanađana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније