Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

A.M.

28. 06. 2022. 09:06 >> 09:16

LIJEK PODRŽAN ZA SAMOSTALNU UPOTREBU

AstraZeneka dobila podršku EU za ciljane terapije kancera dojke

Kompanija AstraZeneka saopštila je da su dvije njene postojeće terapije preporučene za liječenje pacijenata sa nekim oblicima visokorizičnih karcinoma dojke u Evropskoj uniji.

Linparza, lijek za kancer koji je razvijen zajedno sa američkim Merkom, podržan je za samostalnu upotrebu ili u kombinaciji sa endokrinom terapijom kod odraslih sa oblikom genetski mutiranog kancera dojke u ranoj fazi, prenosi Rojters. Lijek, koji je u martu dobio sličnu preporuku u SAD, ključna je prednost za AstraZeneku. Preporučuje se pacijentima sa niskim do normalnim nivoima proteina poznatog kao HER2 koji je meta nekoliko novih terapija.

Enhertu, razvijen zajedno sa japanskim "Daiichi Sankio", bio je drugi lijek koji je odobrila Evropska agencija za ljekove za liječenje agresivnog oblika kancera koji karakteriše visoka stopa HER2.

Očekuje se da će ovaj lijek biti dostupan za pacijente sa niskim nivoom HER2 ovog mjeseca nakon nedavnog uspjeha ispitivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније