Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Klix.ba ]

14. 07. 2021. 09:35 >> 09:41
1

DODAJTE U JELO

Ne bacajte iscijeđen limun, zaledite koru

Limun je jedan od rijetkih vrsta voća s korom vrijednom koliko i njegova unutrašnjost. Međutim, problem je što sok od limuna i koru ne trebamo u isto vrijeme.

Limunova kora jedan je od najbržih načina kojim svom jelu možete dodati esenciju sunca, ali ponekad vam istovremeno ne trebaju sok i korica, a ovi trenuci koji se ne sinhroniziraju mogu vam ostaviti cijelu hrpu kore od limuna koje još niste spremni potrošiti.

Korisnik Reddita nedavno je podijelio savjet za sve koji imaju slične poteškoće.

"Ponekad mi za jelo treba samo malo limunove kore, a ne da mi se ići u trgovinu po tako malo limuna. Zato, nakon što iscjedim limun za sok, ostatak ostavim u zamrzivač te ga koristim kad mi zatreba. Srećom, kora od limuna dobro podnosi smrzavanje. Dakle, kada koristim svježi sok od limuna, ostatke kore ostavim u zamrzivač i koristim je kad zatreba", dodao je.

Kora limuna zapravo ne utiče na teksturu jela, pa zapravo nije važno hoće li se dobro smrznuti. Samo kora jednog limuna trebala bi poslužiti za više jela, tako da ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču.

Vjerojatno bi isto uspjelo i s narandžom ili limetom, ali limun je najšire rasprostranjen kao i korištenje njegove kore u kuvanju. Limunova kora sastavni dio je brojnih recepata, a volimo je u pecivu i zobenim pahuljicama.

Ovo je pametan potez iz dva razloga - jednog očiglednog i manje očiglednom. Očito je da zamrzivač usporava propadanje limunove kore, što vam omogućuje da ga koristite kasnije, kada zatreba. 

Zato sljedeći put kada napravite limunadu ili bilo koje drugo jelo ili piće za koje je potrebna hrpa sokova od limuna, stavite kore u zamrzivač i bacite ih u ledeni okvir. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније