Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N.R.

13. 10. 2024. 12:18 >> 12:24
2
Čitaj mi:

masters

Ništa od 100. trofeja za Đokovića: Siner ipak bolji u Šangaju

U meču u kojem je Novak Đoković jurio jubilarnu 100. titulu u karijeri ispriječio se Janik Siner, trenutno najbolji igrač planete slavio je u finalu Mastersa u Šangaju 2:0 (7:6, 6:3) za sat i 39 minuta.

Velika borba viđena je od starta meča, čuvali si teniseri svoje gemove sve do 6:6, pa je prvi set otišao u taj-brejk.

Đoković je bio blizu brejka u desetom gemu - imao je 0:30 na servis Sinera, ali su uslijedila dva odlična prva servisa Italijana za 30:30. U narednom, izuzetno bitnom poenu, Siner je skupio hrabrost i raspalio forhend koji mu je donio lak smeč za 40:30, a onda je novim dobrim servisom ipak izjednačio na 5:5.

U taj-brejku bolje je zaigrao Italijan, nanizao četiri poena, poveo 4:0, imao je i 5:1. Nakon toga Đoković je vezao dva poena za 5:3, imao i priliku na mreži za totalni povrtak, ali je pogodio mrežu i Siner je došao do tri set lopte (6:3) - iskoristio je drugu i sa 7:4 u taj-brejku poveo u setovima.

Nevjerovatan je podatak da je Siner u svakom duelu koji je odigrao ove godine, uzeo bar po set, a imao je 71 meč.

Drugi set Siner je otvorio sigurnim gemom, u narednom na servis Đokovića viđeno je prvo izjednačenje na meču 40:40, i to nakon što je Novak imao 40:0, ipak je nakon toga vezao dva dobra servisa došao do 1:1.

Prvi brejk u meču viđen je u četvrtom gemu drugog seta, pri rezultatu 2:1 za Sinera, Italijan je odlično čitao servis srpskog tenisera i stigao do 3:1 i reklo bi se tada prelomio meč jer je već u narednom gemu potvrdio brejk i poveo sa 4:1.Uslijedila su dva sigurna servis gema pa je Siner ubrzo došao i do 5:2. Nakon toga je Novak lako stigao do 5:3 i produžio meč. U narednom sevis gemu Siner je servirao za meč, prepustio je Đokoviću samo jedan poen i došao do titule u Šangaju.

Titula u Šangaju mu je 17. u karijeri, a četvrta iz serije Masters 1000.

Meč su pratili i Karlos Alkaras i Rodžer Federer, koji su se našli na tribinama, te malo i ćaskali dok su gledali spektakl.

Đoković je na putu do finala savladao Mikelsena, Kobolija, Safjulina, Menšika i Frica, dok je Siner eliminisao Danijela, Ečeverija, Šeltona, Medvedeva i Mahača.

Ovo je bio njihov osmi duel u karijeri, a trenutni rezultat je 4:4 u pobjedama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније