Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N.R.

12. 10. 2024. 21:43 >> 21:47
Čitaj mi:

aba liga

Nastavak pobjedničkog niza: Budućnost nemilosrdna u Zadru

Košarkaši Budućnosti nastavili su pobjednički niz i to dosta lako - slavili su u gostima protiv Zadra veoma ubjedljivo 91:55 u 4. kolu ABA lige.

Nakon pobjede protiv Trenta u Eurokupu, te prije toga protiv Igokee u regionalnom takmičenju dosta lak posao za Budućnost u dvorani "Krešimir Ćosić" za maksimalan učinak nakon 4. kola.

Praktično od početka meča Budućnost je kontrolisala stvari na terenu, već sredinom prve dionice stigli su izabranici Andreja Žakelja i do dvocifrene prednosti, najubjedljivija je bila 27:14 na oko tri minuta do kraja prvog perioda koji su plavi dobili 29:20.

Ne toliko efektna igra u drugom periodu, ali je i tu Budućnost uspijevala da uveća prednost, stigla i do maksmalnih u tom trenutnku +17 (39:23) na manje od tri minuta do poluvremena. Do kraja prvog dijela igre prednost je samo rasla pa se na pauzu između dva poluvremena otišlo sa rezultatom 52:29 u korist crnogorskog šampiona.

Dominacija Budućnosti i u nastavku meča, nastavili su da pogađaju praktično iz svih pozicija momci u plavoj opremi, povećavali konstantno prednost pa su dobili i treći period sa 19:9 i nakon trideset minuta igre imali velikih +32 (71:39).

Do kraja meča bilo je samo pitanje kolika će biti prednost, najubjedljivija je bila +38 i to upravo u posljednjem kvartalu 91:53. Do kraja meča uspjeli su domaći koliko toliko da ublaže poraz, na kraju ipak ubjedljivih 91:55.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sulejomon sa 17 poena, Tanasković je ubacio 13, Ferel, Kamenjaš, Megi i Rajt dodali su po devet poena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније