Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

09. 10. 2024. 15:27 >> 15:27

U HOLANDIJI

Domar muzeja bacio u đubre limenke od piva koje su bile dio izložbe

Domar muzeja LAM u holandskom gradu Lise, misleći da se radi o smeću, bacio je prazne limenke piva za koje se ispostavilo da su u stvari dio izložbe.

Holandski muzej uspio je da spasi umjetničko djelo, pa je sada izložba „Svi dobri trenuci koje smo proveli zajedno“, francuskog umjetnika Aleksandra Laveta, ponovo potpuna.

Iako umjetničko djelo na prvi pogled zaista izgleda kao dvije ulubljene prazne limenke piva, kada se pažljivije prouči vidi se da se radi o veoma precizno ručno oslikanim limenkama što je „zahtijevalo mnogo vremena i napora da se stvori“.

Domar muzeja, međutim, nije uvidio njihovu umjetničku vrijednost i, vidjevši ih izložene u liftu, bacio ih je u kantu za đubre.

Portparolka muzeja Froukje Buding rekla je za AFP da muzej često postavlja umjetnička djela na neočekivanim mjestima, pa su limenke tako završile u liftu.

„Pokušavamo da iznenadimo posjetioce“, dodala je portparolka.

Kada se vraćala sa pauze, kustoskinja Eliza van den Berg primijetila je da su limenke nestale. Pronašla ih je u kanti za đubre i to tačno prije nego što je trebalo da budu iznijete i ispražnjene.

Istakla je da ne osuđuju potez domara: „Samo je radio svoj posao.“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније