Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ Klix.ba ]

19. 09. 2024. 21:54 >> 21:54

Lokalni heroj

Napušteni pas dobio posao na benzinskoj pumpi nakon što je otjerao pljačkaše

Dobro se dobrim vraća, stara je izreka u čiju su se istinitost nedavno uvjerili i zaposleni na jednoj benzinskoj pumpi u Limi. Naime, radnici pumpe u Limi, u Peruu, primijetili su mršavog psa lutalicu. Pas nije izgledao dobro, pa su ga zaposleni počeli redovno hraniti. Nisu ni slutili da će jednog dana taj isti pas zaštititi pumpu i spriječiti pljačku.

 

Prema riječima Javiera del Castilla, jednog od zaposlenih, pas lutalica po imenu Gringo već je neko vrijeme tražio hranu i sklonište u okolini benzinske pumpe, nakon što ga je neko napustio.

Zbog pažnje i brige osoblja pumpe, Gringo je postepeno postao redovan posjetilac. Zbog vrlo lošeg obezbjeđenja, ta pumpa je doživjela četiri pljačke u samo sedam dana i ukupno 11 u tri mjeseca.

Jednog jutra Gringo je bio tu kada su se iznenada pojavila dva pljačkaša naoružana noževima i zaprijetili radnici, tražeći da im preda novac.

„Rekli su joj da im da sve što ima, i tada je Gringo odmah izašao i krenuo na pljačkaše, a njih dvojica su pobjegli“, ispričao je Javier.

Pas lutalica odmah je postao lokalni heroj nakon što je pokazao nevjerovatnu hrabrost i privukao pažnju uprave benzinske pumpe. Kompanija je odlučila da nagradi Gringa i ponudila mu je zvanično radno mjesto zaštitara pumpe.

Castillo je objasnio da se, otkad je Gringo postao dio osoblja pumpe, svi osjećaju mnogo sigurnije.

U slobodno vrijeme Gringo uživa u igri sa osobljem i već je postao istinski voljen član tima.

„On zapravo ne prihvata ljude sa lošim namjerama. On to osjeti, pas je, ne treba ga pitati. Odmah zna da li ste došli sa dobrim ili lošim namjerama", zaključio je Castillo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније