Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

18. 09. 2024. 08:03 >> 08:03
1
Čitaj mi:

ČUVENI REDITELJ

Kameron će snimati film o Hirošimi

Reditelj Džejms Kameron obećao je da će snimiti “beskompromisni pozorišni film” o atomskom bombardovanju gradova Hirošima i Nagasaki. Projekat će nositi naziv “The Last Train from Hiroshima” (Posljednji voz iz Hirošime) i Kameron će se pozabaviti njime nakon “Avatara”, piše Dedlajn.

 

 

Reditelj filmova kao što su “Titanik”,”Ambis”, “Terminator”, “Osmi putnik 2”…, priprema se za objavljivanje trećeg filma iz serijala o Avataru koji će u bioskope stići 19. decembra 2025. godine. Takođe su planirani četvrti i peti dio blokbastera.

Film o bombardovanju Hirošime i Nagasakija biće zasnovan na dvije knjige Čarlsa Pelegrina “Posljednji voz iz Hirošime” (2015) i “Ghosts of Hiroshima” koja će biti objavljena u avgustu 2025. godine.

Film će se djelimično fokusirati na stvarnu priču o Japancu iz Drugog svjetskog rata koji je preživio atomsku eksploziju u Hirošimi, vozio se vozom do Nagasakija, a zatim preživio nuklearnu eksploziju u tom gradu. Obje knjige Pelegrina zasnovane su na pričama ljudi koji su preživjeli bombardovanje i na novoj nauci - forenzičkoj arheologiji. Pelegrino detaljno opisuje događaje i posljedice dva avgustovska dana 1945. godine, kada su nuklearne eksplozije nad Japanom zauvijek promijenile život na Zemlji. U osnovi priče obje knjige su priče očevidaca koji su svojim očima vidjeli atomske eksplozije, mirnih Japanaca na zemlji i američkih pilota u vazduhu. Procjenjuje se da je u eksplozijama poginulo između 150.000 i 246.000 ljudi.

U centru priče biće Cutomu Jamaguči, jedini preživjeli u oba bombardovanja.

“To je tema o kojoj sam dugo želeo da snimim film i godinama razmišljam kako to konkretno da uradim. Sreo sam Cutomua Jamagučija, preživelog iz Hirošime i Nagasakija, samo nekoliko dana pre njegove smrti. Bio je u bolnici. Prenosio nam je palicu svoje lične istorije, pa to moram da uradim. Ne mogu se okrenuti od toga”, rekao je Kameron u intervjuu za Dedlajn.

Tokom posjete Jamagučiju, Kameron i Pelegrino su obećali da će “prenijeti njegovo jedinstveno i mučno iskustvo budućim generacijama”.

Tačan datum objavljivanja “Posljednjeg voza iz Hirošime” nije poznat.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније