Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ N1 ]

14. 09. 2024. 10:48 >> 10:48
Čitaj mi:

HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Uloge koje je Brus Vilis prihvatio iz ljubavi, a za malu platu

Postati jedna od najplaćenijih filmskih zvijezda u Holivudu ne dešava se obično neiskusnim ili neprovjerenim glumcima, ali Brusu Vilisu nije trebalo mnogo vremena da se popne na vrh filmske industrije, kada su ga "izvukli" sa televizije i katapulitrali u akcioni klasik.

Najpoznatiji po svojoj ulozi sa Sibil Šepard u seriji „Moonlighting“, Brus Vilis je imao veliku sreću kada je skoro svaki bitan glumac odbio glavnu ulogu u akciji Džona Mektirnana „Umri muški“.

To mu je bila tek treća uloga na filmu i tek drugi put da je dobro naplatio svoj rad, piše Far Out Magazin.

Ako ništa drugo, ispostavilo se da je njegova plata od pet miliona dolara jeftina kada je „Umri muški“ dominirao na blagajnama, promijenio lice akcionog bioskopa, učinio Džona Meklejna ikonom i doveo do franšize od milijardu dolara.

Od tog trenutka Vilis je veoma rijetko radio za „siću“.

Dobio je osmocifrene plate za nastavke „Umri muški“ i „Posljednjeg osvetnika“, dok mu je „Šesto čulo“ M Najta Šjamalana donijelo jednu od najvećih isplata u istoriji bioskopa do tada, jer je njegovim ugovorom bilo predviđeno da ima pravo na dio dobiti.

Vilis je decenijama bio jedno od najvećih imena u ovom poslu, ali je oduvijek želio da se isproba u sporednim ulogama. Loša strana je bila u tome što je preko noći postao senzacija na velikim i malim ekranima, te se takve prilike nisu pojavljivale često.

„Nikada nisam prošao kroz fazu igranja sporednih uloga, tako da se sada jako zabavljam dok ih igram“, rekao je Dejvidu Šefu svojevremeno.

Dodao je:

„Snimio sam mnogo filmova u posljednjih nekoliko godina samo zato što sam želio da ih radim. Radio sam za malo ili nimalo novca. Uradio sam to jer volim da glumim, i ne želim uvijek da budem glavna zvijezda na ekranu.“

Vilis je istakao dramu iz 1994. „Nobody’s Fool“, u kojoj je zauzeo treće mjesto iza Pola Njumena i Džesike Tendi, kao „dobar primjer jer je to tako jednostavan film“.

Takođe se našao i u krimi-biografskom filmu „Billy Bathgate“ iz 1991. godine, gdje je igrao iza Dastina Hofmana, Nikol Kidman i Loren Din.

Ipak, naveo je „Petparačke priče“ kao još jedan primjer. Film je bio veliki i Vilis je bio najveća zvijezda u ansamblu, ali kada je riječ o novcu, on ovdje nije uzeo znatan novac.

Međutim, on je to iskoristio kao zgodno kretanje da ukaže na „Četiri sobe“, gdje je proveo dva dana na setu igrajući nekreditovanu ulogu u Tarantinovom segmentu „Čovjek iz Holivuda“.

Vilis je decenijama bio zvijezda, ali po sopstvenom priznanju, bio je jednako srećan što je jedva zaradio i centa i puštao druge da budu u centru pažnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније