Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Klix.ba ]

10. 09. 2024. 11:00 >> 11:00

PRONAĐITE BALANS

Ove stvari umanjuju divan dizajn enterijera 

Ako ste među onima koji vole da uređuju prostor u kojem žive, važno je istaći da je u tom slučaju potrebno pronaći balans. Naime, neke stvari učiniće vaš dom pretrpanim i ostaviti utisak da je neuredan.

               

Novinarka Olivia Wolfe koja se specijalizovala za teksotve iz umjetnosti i životnog stila kao i dizajna, otkrila je koje su to stvari koje čine vaš dom pretrpanim. Ona ističe kako je nekom ko ne živi u vašem domu ili profesionalcu lakše uočiti ono što naš dom čini neurednim.

Pretrpane police

To što imate police za skladištenje ne znači da trebate kupovati gomilu stvari za dom i da će on izgledati urednije. Možda imate mnogo vješalica na koje možete postaviti lonce i tave u kuhinji ili ste možda kupili nekoliko polica na koje možete slagati sve toaletne potrepštine u kupatilu, ali to neće učiniti vaš dom urednijim mjestom.

"Pretrpane radne površine, police i ormari signalizuju nedostatak organizacije i pravilnog skladištenja. Kada su prostori prenatrpani, dom se čini manjim i manje organizovanim", kaže Justin Waltz, predsjednik Junkluggersa.

Dobro pravilo koje morate imati na umu kada organizujete skladišne ​​jedinice jeste da nakon što je prostor popunjen, trebate se riješiti viška. Ako kupite stalak za police ili organizator za ormariće, napunite ga stvarima dok ne ispunite kapacitete. Ostale stvari jednostavno nemaju mjesta u vašem domu pa razmislite što je najvažnije i što može da prođe.

Previše ukrasa i suvenira

Na kraju dana, neuredan dom uvijek se može definisati kao da imate previše stvari. Dizajnerka interijera u Lucien Marie Michelle Poitras kaže da je najbolja stvar kada želite smanjiti nered je da izbacite suvenire i neke ukrase.

Održavanje urednog okruženja bez nereda zahtijeva malo vremena i stalnu pažnju. Odvajanje samo 30 minuta svake sedmice za brzo pospremanje u vašim glavnim stambenim prostorima može vam pomoći da ostanete u toku i spriječite da zadatak postane zahtjevan. Ova vrsta rutine pomoći će vam da zadržite svježinu u svom umu i spriječiće kupovinu ukrasa.

Nasumični namještaj

Vaš namještaj bi se uvijek trebao dobro uklopiti u prostoriju u kojoj se nalazi. Ponekad nesvjesno završimo s namještajem od naših roditelja ili starih vlasnika, kako bi uštedjeli, ali oni se zadrže godinama u našem domu. Ključno je pronaći najbolje sofe i veći namještaj za vaš prostor. Dizajner Justin Waltz kaže da je postavljanje namještaja jedan od najvećih problema u interijerima doma.

"Višak namještaja ili nezgrapno postavljeni dijelovi mogu poremetiti protok prostorije, čineći je skučenom ili neorganizovanom. Umjesto toga, izaberite kohezivni namještaj i svedite ga na minimum kako biste smanjili vizuelni nered", naveo je.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније