Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

10. 09. 2024. 08:52 >> 08:52

FINANSIJSKI STRUČNJACI

Ovih pet računa nikada ne biste trebali plaćati trajnim nalogom

Stavljanje računa na automatsko plaćanje može biti jednostavan način za plaćanje usluga svakog mjeseca, ali ipak s nekim računima treba biti oprezan.

 

“Autopay je automatizovani sistem plaćanja koji firmama omogućuje da automatski povuku novac s vašeg bankovnog računa ili naplate vašu kreditnu karticu prema postavljenom rasporedu za plaćanje računa i troškova”, kaže Rikin Shah, finansijski savjetnik i izvršni direktor GetSurea.

Ipak, ovih pet računa nikada ne biste trebali stavljati na automatsko plaćanje, piše Reader’s Digest.

1. Godišnje pretplate
Ne biste trebali imati godišnju pretplatu na časopis ili mjesečnu pretplatu na usluge kao što su Netflix ili Hulu jer biste mogli zaboraviti da su aktivne i nastaviti redovno plaćati čak i ako ih više ne želite ili ne trebate, kaže Shah.

2. Računi za komunalne usluge
Nemojte koristiti automatsko plaćanje za račune čiji iznos varira od mjeseca do mjeseca. “Potrošnja i cijene komunalnih usluga variraju pa biste trebali pregledati račune i prilagoditi potrošnju ako je potrebno”, kaže Shah.

3. Računi za kreditne kartice
Računi za kreditne kartice mogu predstavljati izazov kada je u pitanju automatsko plaćanje jer ćete htjeti pokriti barem minimalni iznos duga, a možda ćete imati, a možda i nećete imati dovoljno novca da plaćate više svaki mjesec.

4. Premije auto osiguranja
Premije auto osiguranja često dospijevaju u razmacima od jednom ili dva puta godišnje, što može predstavljati pozamašan račun. Ako jedna od tih uplata padne na vaš bankovni račun kada je iznos na njemu nizak, možete završiti u minusu i će vam banka naplatiti visoku naknadu.

5. Članstva
I na kraju, sve naknade kao što su članarine u teretani, velika trgovina kojoj ste se pridružili ili vaše porodično članstvo u zoološkom vrtu ne bi smjele biti na automatskom plaćanju. Mnoga članstva dolaze s automatskim obnavljanjem, i prije nego što to shvatite, upisani ste za još jednu godinu, čak i ako ga ne želite ili planirate koristiti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније