Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M. [ Beta ]

06. 09. 2024. 17:11 >> 17:11
Čitaj mi:

zvijezda ljeta

Plišane lutke olimpijske maskote Friž prodate u više od milion primjeraka

Maskota Friž (Phryge) Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu jedna je od zvijezda ovog ljeta u Parizu gdje je prodato više od milion plišanih lutaka distributerima.

Sveprisutna, crvena plišana igračka u obliku kape (Friž) po ugledu na crvenu trouglastu kapu Marijane, simbola slobode i Francuske revolucije, sa ili bez proteze, jer postoje dvije verzije za Olimpijske i Paraolimpijske igre, poklonjena je svakom sportisti koji je osvojio medalju.

Plišana lutka se prodaje tokom takmičenja i pojavila se na sajtovima nekih preprodavača.

"Još nemamo podatke o prodaji za potrošače, ali kao proizvođač, mi smo na oko 1.430.000 maskota prodatih našim distributerima", izjavio je predsjednik kompanije koja je proizvodi Friž, Alen Žoli (Alain Joly).

Žoli je rekao da se njegova kompanija obavezala da će proizvesti milion komada i dodao da je u velikoj mjeri premašen taj broj na nešto više od 1,5 miliona komada.

Maskota na početku ismijavana zbog izgleda, brzo je privukla turiste, a polemika je bila jer je veći dio proizvodnje bio u Kini.

Žoli je dodao da je od 20 do 25 odsto plišanih igračaka proizvedeno u Francuskoj.

Igračke proizvedene u Kini prodaju se po cijeni od 14,90 evra kao male za privezak, a u džinovskoj varijanti koštaju skoro 800 eura.

U Parizu će u nedjelju biti održana ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara, koje su počele 28. avgusta. Prethodno, od 26. jula do 11. avgusta, su bile Olimpijske igre.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније