Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

03. 09. 2024. 20:39 >> 20:39
1
Čitaj mi:

NA VRHUNCU KARIJERE

Vinona Rajder objasnila zašto je izgubila brojne uloge

Vinona Rajder je u nedavnom intervjuu za magazin Eskvajer otkrila da je na vrhuncu karijere zbog prevelike medijske pažnje ostala bez mnogo uloga.

Jedan od filmova u kojima je trebalo da glumi bila je poznata romantična drama „Vječni sjaj besprekornog uma“ koju je napisao Čarli Kaufman, a režirao Mišel Gondri. Ali pošto su je tabloidi opsijedali devedesetih i ranih 2000-ih, reditelj je nije pozvao na audiciju, a glavnu ulogu u filmu dobila je Kejt Vinslet.

„Scenario je bio sjajan, a Mišel Gondri i ja smo se sreli u ovom malom restoranu. Ljudi su mi stalno prilazili i povremeno bi se napolju pojavio neki paparaco, što je za mene bilo prilično neobično, ali se sjećam samo izraza Gondrijevog lica i kako sam pokušao da ga ubijedim da to nije normalno, a znam da nije normalno“, rekla je glumica u nedavnom intervjuu, prenosi „Deadline“.

Pratile su je loše glasine

Glumica je otkrila da je sastanak na audiciji za Gondrijevu dramu bio samo jedna od mnogih prilika koje je izgubila zbog medijskog cirkusa koji ju je okruživao – od glasina o njenom ljubavnom životu i mentalnom zdravlju do incidenta s krađom odjeće.

„Imala sam emocionalni prtljag“, rekla je Rajder i dodala da je bilo teško ubijediti ljude da ignorišu buku oko svega što se dešavalo.

Kako je navela, mogla je to da im vidi u očima i smatra da je izgubila mnogo uloga zbog toga.

Zvijezda serije „Stranger Things“ objasnila je da neki reditelji nisu htjeli da sarađuju sa njom zbog njene slave, ali da je istovremeno bilo sve manje ponuda kako godine prolaze.

„Uopšte se ne žalim, ali postojao je period kada sam se osjećala kao da ću biti smetnja“, rekla je ona.

Takođe je rekla da je devedesetih toga postala svjesna.

„Osim toga, počela sam da osjećam da dolazi smjena generacija. Kako stariš, pojavljuju se nove, mlađe glumice. Ubacili su mi u glavu da glumice imaju kratak rok trajanja“, dodala je ona.

Stvari su se mijenjale. Studiji su postajali sve moćniji. Više nije bilo važno da li radite sa Džimom Džarmušem, najvažnije su bile brojke, koliko se zaradi“, rekla je ona i priznala da je osjećala veliki pritisak.

Rajder trenutno radi na poslednjoj sezoni Netfliksove serije „Stranger Things“, što joj je pomoglo da stekne popularnost među modernom publikom. Osim toga, ove nedjelje ćemo moći da je vidimo u dugoočekivanom nastavku filma Bitlđusa, pod nazivom Bitlđus 2, u kojem je ponovo glumila buntovnu Lidiju, prenosi Index.hr.

Neki od najpoznatijih filmova u njenoj karijeri su Edvard Makazoruki, Sirene, Neprilagođena, kao i Drakula Brema Stokera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније