Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ RTS ]

24. 08. 2024. 18:47 >> 18:47
1
Čitaj mi:

U DUŠIJU

Alen Delon sahranjen na svom imanju u „najstrožoj privatnosti“

Nakon života provedenog u centru pažnje, ispred kamera i foto-aparata, Alen Delon sahranjen je u strogoj privatnosti daleko od očiju javnosti, a porodica i prijatelji oprostili su se od njega u kapeli njegovog imanja u Dušiju.

Prema želji njegovo troje djece, legenda francuskog i svjetskog filma sahranjen je u krugu svog seoskog doma u „najstrožoj privatnosti“. Pažljivo odabrana grupa od 40 ožalošćenih pozvana je na ceremoniju i zamoljena da isključi telefone i ne fotografiše, prenosi rts.rs.

Francuski glumac, koji je preminuo u nedjelju u 88. godini, izričito je tražio da ne bude nacionalnog omaža, insistirajući da želi da bude sahranjen „kao i običan čovjek“.

Nakon što je obezbijedio specijalnu dozvolu lokalnog prefekta, sahranjen u kapeli sagrađenoj u La Bruliriu, imanju u Dušiju u Loareu, 140 kilometara jugoistočno od Pariza, koje je kupio sedamdesetih i gdje je preminuo. Kapela se nalazi na groblju na posjedu od skoro 120 hektara, od čega je veći dio šuma, gdje je Delon sahranio najmanje 35 svojih kućnih ljubimaca.

Glumac je tražio da sa njim bude sahranjen njegov pas, „saputnik na kraju života“, belgijski ovčar po imenu Lubo. Posle protesta aktivista za zaštitu životinja, glumčevo troje djece Entoni (59), Anuška (33) i Alain-Fabien (30) pristali su da zadrže psa u porodici.

Nejasno je ko će zadržati Luboa ili gdje jer su se njih troje posljednjih mjeseci javno ogorčeno svađali oko očeve zaostavštine.

Delon je takođe zahtijevao da opelo obavi katolički sveštenik monsinjor Žan-Mišel Di Falko (82), bivši biskup Gapa na jugoistoku Francuske i dugogodišnji prijatelj glumca.

Di Falko je 2017. nadgledao sahranu glumice Mirej Dark, Delonove pratilje od 1968. do 1983. i žene koju je opisao kao „ljubav mog života“, kao i muzičara i pjevača Šarla Trenea i francuskog poslovnog tajkuna Žan-Lika Lagardera. Takođe je bio i na sahrani bivšeg predsjednika Valerija Žiskara d’Estena 2020.

Od ožalošćenih je navodno zatraženo da zapečate svoje mobilne telefone u plastične kese tokom ceremonije i rečeno im je da ne bi trebalo da fotografišu. Lokalna prefektura zabranila je letjelicama i dronovima da lete iznad imanja.

Nekada poznato lice u Dušiju, Delon nije viđen u selu nekoliko godina nakon što je doživio moždani udar 2019. i dijagnostikovan mu je limfom koji se sporo razvija 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније