Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M.

25. 08. 2024. 09:05 >> 09:05
1
Čitaj mi:

neobična statistika

Crnogorci među najvišima na svijetu

Prema najnovijim podacima o prosječnoj visini muškaraca po zemljama, Crnogorci se nalaze među najvišima na svijetu. Na listi najviših naroda, Crna Gora zauzima visoko četvrto mjesto sa prosječnom visinom muškaraca od 182 cm. Ispred Crne Gore, najviši su Holanđani sa prosječnom visinom od 183,8 cm zatim slijede Belgijanci sa 182,2 cm. Podatke je objavila stranica World of statistic.

Treći su Bosanci i Hercegovci sa 182,1 cm. Nakon Crnogoraca, peto mjesto dijele Danci i Norvežani sa prosječnom visinom od 181,4 cm, dok su građani Srbije na petom mjestu, sa prosječnom visinom od 181,3 cm.

S druge strane, među najnižim evropskim nacijama, prema prosječnoj visini muškaraca, nalaze se Portugalci sa 171,4 cm, Slovaci sa 177,9 cm, Mađari sa 176,9 cm, Bugari sa 176,6 cm i Grci sa 176,8 cm.

Najnižu prosječnu visinu na svijetu imaju muškarci u Vijetnamu, sa prosječnom visinom od 164,4 cm.

Ovi podaci su prikupljeni na osnovu različitih antropometrijskih studija i anketa koje su sprovodile međunarodne zdravstvene i istraživačke institucije, uključujući Svjetsku zdravstvenu organizaciju (z), kao i nacionalne agencije za zdravlje i statistiku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније