Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ N1 ]

22. 08. 2024. 11:52 >> 11:52
Čitaj mi:

uz jedan uslov

Ljekar uhapšen zbog smrti Metjua Perija vraća se na posao

Nedavno je pet osoba uhapšeno u vezi sa smrću poznatog glumca Metjua Perija. Jedan od njih je doktor Salvador Plasensija, koji je optužen da je dao Periju 20 bočica ketamina nekoliko nedjelja prije smrti, piše Unilad.

Tužitelji navode da je Plasensija isporučio ketamin glumcu i njegovom pomoćniku Kenetu Ivamasi. Takođe tvrde da im je za to uzeo 55.000 dolara između 20. septembra 2023. i 28. oktobra 2023. godine, na dan kada je Peri preminuo.

Uhapšeni ljekar se vraća na posao

Nakon izvještaja da će se Plasensija vratiti na posao, njegov advokat je potvrdio da ljekar, zapravo, planira da nastavi svoju ljekarsku praksu na klinici.

Advokat Stefan Saks nije otkrio više detalja o tome kada će se Plasensija vratiti, prenio je NBC News. On se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za zavjeru oko distribucije ketamina, a kaucija koja mu je određena iznosi 100.000 dolara.

Moraće da obavijesti pacijente o sudskom sporu

Tokom suđenja, sudija je rekao da Plasensija mora da postavi znak na ulaznim vratima svoje klinike sa detaljima o nerešenom sudskom postupku kako bi obavijestio pacijente koji nijesu upoznati sa slučajem.

Njegovi pacijenti moraju da potpišu obrazac u kojem se navodi da razumiju optužbe protiv Plasensije i da pristaju na liječenje.

Uhapšeno je pet osoba

Podsjećanja radi, istraga je otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su drogom snabdijevali Perija i iskoristili njegove probleme sa zavisnošću.

Pored pomenutog ljekara, uhapšeni su i Džasvin Sanga „kraljica ketamina“, doktor Mark Čavez i lični asistenti glumca Kenet Ivamas i Erik Fleming.

Prema optužnici, dvojica ljekara su glumca u početku snabdijevala zalihama ketamina, a kada su lijekovi postali preskupi, nabavio ih je iz drugih izvora, uključujući ženu poznatu kao „Ketaminska kraljica Los Anđelesa“.

Optuženi su koristili kodirani jezik

Državni tužilac Martin Estrada otkrio je da je u Perijevoj kući pronađeno 80 bočica ketamina, kao i kokain i druge tablete. Optuženi su koristili kodirani jezik za označavanje droge.

Jedna SMS poruka koju je poslao Salvador Plasensija uključivala je rečenicu:

„Pitamo se koliko će ovaj moron platiti“.

Policija je istakla da je Plasensija bio svjestan opasnosti od ketamina i neželjenih efekata koje je glumac doživljavao od uzimanja ovih lijekova, prenosi Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније