Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ Klix.ba ]

08. 08. 2024. 15:43 >> 15:55

BIZARNOSTI NA OI

Amerikanka želi medalju u ženskoj konkurenciji, a ne dozvoljava da je nazivaju ženom

Bizarnostima vezanim za Olimpijske igre u Parizu se ne nazire kraj, a najnovija je vezana za američku bacačicu kugle Rejven Sonders. Dvadsetosmogodišnja Amerikanka se pojavila danas u kvalifikacijama bacanja kugle i privukla mnogo pažnje svojim izgledom. Njeno lice je bilo prekriveno crnom maskom, nosila je i sunčane naočare, a kosu je ofarbala u ljubičastu i zelenu boju. Sonders se izjašnjava kao nebinarna osoba, te traži da je ne oslovljavaju sa "ona", već "oni", što se moglo vidjeti i u današnjem TV prenosu takmičenja.

Kako je istakla, odlučila se za taj outfit kako bi bila skoncentrisana na takmičenje. Ovakvim izgledom želi postići to da joj se druge takmičarke ne obraćaju, ali i da kamera ne može vidjeti šta ona izgovara uoči bacanja kugle.

"Većinu stvari koje izgovorim prije bacanja bi trebalo cenzurisati", rekla je danas nakon što se plasirala u finale hicem od 18,62 metra.

Sonders je nosila masku s motivom Hulka koja joj je prekrivala pola lica tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine kada je osvojila srebrnu medalju, a nije isključeno da se u finalu sjutra u 19:37 sati pojavi sa tom maskom.

"Ranije nisam mogla kontrolisati svog unutarnjeg Hulka, nikada nisam znala kada će se on pojaviti. No, tokom proteklog perioda, posebno kada sam se borila s mentalnim zdravljem, naučila sam ga kontrolisati. Sada znam da se pretvorim u Hulka kada je potrebno i onda razbijam sve pred sobom", kazala je Sonders.

No, kontroverze oko Sonders tu ne staju. Naime, iako ide po drugu uzastopnu olimpijsku medalju u ženskoj konkurenciji, ona ne dozvoljava da je nazivaju ženom.

Sonders se izjašnjava kao nebinarna osoba, te traži da je ne oslovljavaju sa "ona", već "oni", što se moglo vidjeti i u današnjem TV prijenosu takmičenja.

Ljubitelji sporta na društvenim mrežama se, nakon današnjeg pojavljivanja Sonders na OI, pitaju kako je moguće da se diže prašina oko bioloških žena Imane Helif i Lin Ju-Ting i njihovog učešća u ženskom boksu, a Sonders nije upitna iako sama za sebe tvrdi da nije žena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније