Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

06. 08. 2024. 08:27 >> 08:27
Čitaj mi:

NA AUKCIJI 16. AVGUSTA

Porše 928 iz kultnog filma s Tomom Kruzom, mogao bi postići vrtoglavu cijenu

Porše 928 prikazan u filmu "Risky business" idućeg će vikenda biti ponuđen na aukciji aukcijske kuće Bonhams u Sjedinjenim Državama.

 

Njemački kupe ima 4,5-litarski 8-cilindrični motor i ručni mjenjač s pet stepeni prenosa, te nezavisni ovjes na četiri točka i disk kočnice posvuda.

Ono što ovaj Porše čini tako posebnim je to što ga je navodno koristila filmska zvijezda Tom Kruz koji je naučio upravljati ručnim mjenjačem.

Ukupno tri 928-ice korišćena su za snimke vožnje u filmu, a onaj koji će biti ponuđen na prodaju korišćen je za sve široke snimke s cijelim automobilom.

Izvorno je automobil bio obojen u bijelo, ali je prebojen u platinastu metalik boju – dostupnu za savremeni 928, ali predstavljenu tek 1981. za film.

Automobil je iznajmila firma za filmske automobile i korišćen je u vožnji i snimanju izbliza, posebno u sceni potjere s Cadillacom Coupe DeVille iz 1975. godine.

Nakon slavnog životnog vijeka filmske produkcije na ekranu, automobil se vratio u Kaliforniju i ponovo je obojen u bijelo, imao je nekoliko lokalnih vlasnika prije nego što ga je ponovo otkrio dokumentarista Lewis Johnsen iz Denvera, Colorado.

928 kasnije će se preseliti u drugu zbirku na istočnoj obali, a sadašnji vlasnik ima ga od 2021.

Predviđa se da će se Porše postići cijenu između 1,1 i 1,4 miliona funti (1,7 miliona dolara) kada aukcija počne 16. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније