Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Beta/N1 ]

05. 08. 2024. 13:03 >> 13:03
Čitaj mi:

belgija

Flandrija zapošljava "klimatskog doktora"

Vlasti u Flandriji angažovaće prvog "klimatskog doktora" koji će pomoći tom belgijskom regionu da se pripremi za "medicinske posljedice klimatskih promjena".

Njegov zadatak će biti da poboljša postojeći akcioni plan koji se primjenjuje tokom toplotnog talasa i da sagleda druge posljedice klimatskih promjena iz medicinskog ugla, kao što su porast uboda krpelja, alergija na polen i pojava životinja kao što je tigrasti komarac.

Klimatski ljekar će raditi na prevenciji i ranom otkrivanju štete klimatskih promjena po zdravlje ljudi u Flandriji, prenijela je novinska agencija Belga.

Nadgledaće sprovođenje flamanskog klimatskog zdravstvenog plana i pomoći će u „razvijanju strategija prevencije kako bi zdravstveni sistemi i opšta populacija bili otporniji na klimatske stresove“, navodi se u oglasu koje je objavilo flamansko Ministarstvo zdravlja.

Njegova uloga će takođe biti da prati uticaj ekstremnih vremenskih događaja u najširem smislu jer će „suše, jake oluje i padavine dovesti do povećanog rizika od mentalnih problema“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније