Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ RTS ]

01. 08. 2024. 12:57 >> 12:57

"BIRAJ MJESTO"

Ilon Mask prihvatio dvoboj protiv Madura

Pošto je novoizabrani predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio da Ilon Mask „želi da izvrši invaziju na Venecuelu svojim svemirskim raketama“, izvršni direktor kompanije „Spejs eks“ odgovorio je na izazov rekavši da „prihvata da se bori“.

 


Na jednom video snimku vidi se kako Maduro drži mobilni telefon dok „objavljuje rat Masku“, navodeći da vlasnik platforme X želi da izvrši „invaziju na Venecuelu svojim svemirskim raketama“, prenosi portal Foxbusiness.

„Ilone Mask, očajan si. Izašao si iz kolosjeka, kontroliši se, ili ćeš propasti baš kao američki političari predvođeni desnicom“, rekao je Maduro.

„Ko god se petlja sa mnom, loše mu se piše. Ilone Mask, hoćeš da se boriš? Hajdemo! Spreman sam. Ja sam sin Bolivara i Čaveza. Ne plašim te se. Hajde da idemo na to, biraj gdje god hoćeš. Ako želiš ti, želim i ja, samo reci gdje“, objavio je izazov Maduro.

Mask je odgovorio na objavu o izazovu na mreži X, kratko napisavši: „Prihvatam“.

Ovaj neobični izazov dešava se nakon što je Maduro proglašen pobjednikom na predsjedničkim izborima u Venecueli pošto je dobio više od 50 odsto glasova, iako opozicija tvrdi da ti rezultati nisu tačni.

Poslije objavljenih rezultata, Mask je podijelio video snimke Venecuelanaca kako ruše statue Uga Čaveza.

„Društveni mediji stvaraju virtuelnu realnost, a ko kontroliše virtuelnu stvarnost? Naš novi zakleti neprijatelj, čuveni Ilon Mask“, naveo je Maduro.

Na društvenim medijima odmah su krenula nagađanja o ishodu borbe: „Svoj novac stavljam na Ilona“, napisao je jedan korisnik.

„Maduro je i sam veliki momak i vjerovatno zna kako da se bori, tako da bi ovo bila prava borba. Zak je mali momak, tako da bi to bila kratka tuča", dodao je Mask, aludirajući na ranije zakazanu borbu između njega i osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga.

Mask je rekao i da će Maduro „pobjeći“.

Antivladini protesti su nastavljeni i u danima nakon izbora, koje je Nacionalno izborno vijeće pod kontrolom Madura predalo aktuelnom predsjedniku sa navodnim procentom od 51 odsto u poređenju sa 44 odsto podrške opoziciji.

Predizborna anketa (koja je u zemlji nelegalna) pokazala je da je opozicioni kandidat Edmundo Gonzales imao dvostruko veću podršku od Madura i njegove Ujedinjene socijalističke partije Venecuele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније