Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ b92 ]

01. 08. 2024. 08:18 >> 08:18
Čitaj mi:

MELINDA FRENČ GEJTS

Bivša žena Bila Gejtsa napala svjetske bogataše: "Mask i ostali milijarderi nisu filantropi" 

Melinda Frenč Gejts, filantropkinja i bivša supruga milijardera Bila Gejtsa, u velikom intervjuu za Njujork tajms, osvrnula se na milijardere nove generacije i njihove navodne dobrotvorne namjere.

 

Upitana za mišljenje o novoj generaciji milijardera, koja uključuje generalnog direktora Tesla motorsa i vlasnika korporacije Iks Ilona Maska, osnivača Tvitera i izvršnog direktora Skvera Džeka Dorsija, američkog menadžera hedž fondova Bila Akmana i saosnivača i investitoru Pejpala Pitera Tila, Melinda Gejts je rekla: "Ljudi koje ste naveli nisu baš filantropi. Oni koriste svoj glas, ali ja ih ne bih nazvala filantropima."

Novinarka Tajmsa zatim je u potpitanju svrstala Melindu i njenog bivšeg supruga Bila, zatim Vorena Bafeta u grupu milijardera sa "tradicionalnijim pristupom filantropiji". "Mislite li da Mask, Dorsi, Akman i Til pripadaju drugoj grupi jer nisu potpisali The Giving Pledge? (op.a. obećanje najbogatijih pojedinaca i porodica na svijetu da će posvetiti većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe)", nastavila je novinarka.

"Neki su potpisali to obećanje i ne kažem da je to uopšte nešto što moraju da učine. Ali pogledajte njihovu evidenciju stvarnog davanja novca društvu. Nije velika", odgovorila je Melinda.

"Dakle, stavili ste Bila, mene i Vorena u klasu filantropa koji rade stvari na određeni način, ali mislim da ne možete onda da kažete: 'OK, pa, hajde da se uporedimo sa ovom grupom ovdje koja nije filantropska.' To nisu filantropi, po mom mišljenju", jasno je rekla.

Inače, Melinda je nedavno napustila Fondaciju Bil i Melinda Gejts kroz koju je donirano gotovo 80 milijardi dolara otkako su je ona i Bil osnovali 2000. godine.

Razveli se nakon 27 godina braka
Bil i Melinda Gejts razveli su se u maju 2021. nakon 27 godina braka. Melinda je kasnije otkrila da je jedan od razloga bila njegova povezanost s Džefrijem Epstinom, koga je opisala kao "oličenje zla". Gejts se sastao s Epstinom nekoliko puta od 2011. godine. Prema pisanju Njujork tajmsa, jednom su se sreli i u Epstinovoj zloglasnoj kući na Menhetnu.

Ubrzo nakon što je vijest o njihovom razvodu počela da puni stranice svjetskih medija, Vol strit džornal je objavio da je Melinda Gejts zvala advokate za razvod još 2019. godine, kada su novine počele da pišu o sastancima Bila Gejtsa i Epstina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније