Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Politika ]

31. 07. 2024. 11:25 >> 11:25
Čitaj mi:

JAVNOST U ŠOKU

Jelisejska palata milione u minusu - Koliko košta večera u Luvru

Kancelarija francuskog predsjednika potrošila je 475.000 eura na večeru za kralja Čarlsa Trećeg prošle godine, naveo je glavni revizorski sud u izvještaju.



U septembru 2023. godine, kralj Čarls prisustvovao je raskošnom banketu u Versaju zajedno sa još 150 zvanica, u okviru posjete koja je za cilj imala popravljanje odnosa između Londona i Pariza.

Gosti su uživali u jastozima i rakovima, francuskoj živini mariniranoj u šampanjcu i divljim pečurkama. Stare berbe crvenog vina i šampanjca su takođe bile na raspolaganju, dok su za desert služene francuske vanilice sa azijskom trešnjom, ružinim šerbetom i kompotom od malina.

Prema izvještaju, koji je objavio Politiko, a prenio RTS, večera je ukupno koštala 474.851 eura, od čega je 166.193 eura potrošeno na ketering a 42.515 na piće. Revizija je takođe utvrdila da je Jelisejska palata potrošila 412.366 eura na večeru za indijskog premijera Narendru Modija, koja je održana u Luvru.

U izvještaju se skreće pažnja na troškove predsjedničke kancelarije, Troškovi su stajali 125,5 miliona eura, uz deficit od 8,3 miliona.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније