Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ b92 ]

31. 07. 2024. 09:32 >> 09:42
Čitaj mi:

JEDNA OSVOJILA ZLATNU MEDALJU

Ove holivudske zvijezde su učestvovale na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre u Parizu su počele i tradicionalno privukle mnogo pažnje, kako na terenima, tako i van njega.

 

Da li ste znali da među holivudskim zvijezdama ima onih koje su učestvovale na Olimpijskim igrama?

Prije nego što su izgradili zavidne karijere, Džejson Stetam, Kejtlin Džener, Vira Vang su neke od njih.

Džejson Stejtam
Iako smo upoznati sa akcionom zvijezdom Džejsonom Stetamom u filmovima, Džejson je dva puta pokušao da se kvalifikuje za Olimpijske igre kao ronilac.

Akcioni heroj se takmičio u ogledima i za Olimpijske igre 1988. i za Olimpijske igre 1992. godine, u oba navrata nije uspio.

"Malo je bolna tačka što nikada nisam stigao na Olimpijske igre", rekla je zvijezda 2016. godine, iako je predstavljao zemlju na Igrama Komonvelta i drugim turnirima u skokovima u vodu.

Vira Vang
Iako je sada poznajemo kao kultnog modnog dizajnera, Vira Vang je u početku polagala nade u olimpijsku slavu umjetničkim klizanjem. Zajedno sa klizačkim partnerom Džejmsom Stjuartom, Vira je pokušala da se kvalifikuje za Igre 1968, ali na kraju nije uspjela.

Neuspjeh da se kvalifikuje za Olimpijske igre odbacio ju je u modu. Govoreći za South China Morning Post, ona je objasnila:

"Bila sam skrhana kada se nisam kvalifikovala na Olimpijske igre. Imala sam nervni slom i završila sam semestar u Parizu, gdje sam shvatila da imam strast prema modi.

Kejtlin Džener
Za razliku od Džejsona i Vire, Kejtlin Džener se ne samo takmičila na Olimpijskim igrama, već je donijela zlatnu medalju u desetoboju. Poslije razočaravajućeg desetog mjesta na Igrama 1972, Kejtlin je bila na najvišoj stepenici podijuma na Igrama 1976.

Đina Dejvis
Glumica Đina Dejvis bila je inspirisana da se bavi streljaštvom dok je gledala Olimpijske igre 1996. Zvijezda je vrijedno trenirala, ali nije uspjela da se kvalifikuje za olimpijski tim SAD za Igre 2000. godine.

Hilari Vulf
Iako biste mogli da prepoznate Hilari Vulf po ulozi Megan Mekalister u prva dva filma Sam kod kuće, glumica se takmičila za američki olimpijski tim 1996. i 2000. godine. Njeno pojavljivanje na džudo turniru 1996. godine dovelo je do četvrtfinala.

Tajler i Kameron Vinklevos
Danas su braća Vinklevos poznatija kao tehnološki preduzetnici, sa parom koji je suosnivač ConnectU. Braća su pokrenula tužbu protiv Marka Zakerberga tvrdeći da je biznismen ukrao njihovu ideju da pokrenu svoju društvenu mrežu Fejsbuk.

Godine 2008. braća su se takmičila u disciplini četvorka veslanja sa kormilarom, završivši na šestom mjestu.

Kodi Simpson
Pjevač Kodi Simpson nedavno je dodao na listu, pošto se okušao i na Olimpijskim igrama 2020. i 2024. kao plivač. Zvijezda je na kraju bila neuspješna u oba navrata, izgubivši od Metjua Templa za samo pola sekunde u kvalifikacijama za Igre 2024.

Razmišljajući o svom putovanju, 27-godišnjak je rekao: "Uradio sam šta sam mogao, i to je sve što možete da uradite. U poslednje četiri godine sam otišao mnogo dalje nego što sam možda mogao da pretpostavim. Počevši od nule i pokušavajući da vidim koliko daleko mogu da stignem za polovinu ili trećinu vremena koje svi drugi treniraju, samo da uradim ono što je bilo u redu sa tim klincem u meni koji je odustao da odem i nastavim sa nečim drugim, što sam imao nevjerovatno putovanje."

Brus Dikinson
Frontmen grupe Iron Maiden Brus Dikinson mogao je da vidi olimpijsku slavu da je odlučio da se ne povuče sa takmičenja u mačevanju. Hevi metal pjevač smatran je najboljim izborom i proglašen je za sedmog najboljeg mačevaoca u Velikoj Britaniji prije nego što se povukao jer se osjećao glupo da "mače 18-godišnjake" kada je imao 23 godine.

Harold Sakata
On je ranije predstavljao SAD na Olimpijskim igrama 1948. u dizanju tegova, otišavši sa srebrnom medaljom.
Glumac i pjevač, sin zvijezde Reksa Harisona, uspio je da ostvari svoje olimpijske snove kada se takmičio na Zimskim olimpijskim igrama 1952. i 1956. kao alpski skijaš.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније