Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J.

19. 07. 2024. 14:19 >> 14:19
Čitaj mi:

čuveni glumac

Vil Smit godinama odbijao ulogu zbog koje je nominovan za Oskara

Vil Smit je tokom svoje karijere glumio u brojnim poznatim filmovima, kao i u seriji Princ od Bel Era, koja ga je proslavila. Kao i mnogi drugi glumci, imao je uloge na koje nije odmah pristao, a jedna takva situacija bila je povezana sa biografskom sportskom dramom Ali iz 2001. godine, u kojoj je Smit otjelotvorio boksera Muhameda Alija.

Kako je prenio Far Out Magazine, Vil Smit je godinama odbijao ulogu u filmu i nije htio ni da pogleda scenario, a iza njegove odluke stajao je jedan razlog, prenosi Index.

„Godinama sam odbijao da vidim scenario. Mislim da sam imao oko 27 godina kada mi je prvi put predstavljen. Ali nisam mogao da vidim dalje od Vila Smita u Princu iz Bel Aira. Da mi je tada neko rekao da moram da postanem Ali, ne bih znao što da radim od prvog dana. Majkl Man je bio prva osoba koja je ilustrovala ono što je on nazvao nastavnim planom i programom za postajanje Alija“, rekao je Smit u intervjuu za BBC.

Uz Smita, u filmu su glumili i Džejmi Foks, Džon Vojt, Džefri Rajt, Mario Van Pibls, Džejda Pinket Smit, Ron Silver i druge zvjezde. Scenario su napisali Gregori Alen Hauard, Stiven Džej Rivel i Kristofer Vilkinson.

Čak i prije nego što je film trebalo da bude objavljen, jedna od najvećih kritika je bila da Smit nimalo nije ličio na legendarnog boksera. Međutim, sumnje su nestale nakon što su kritičari pogledali film, u kojem su bili veoma impresionirani glumom Vila Smita i proglasili film jednim od najboljih u njegovoj karijeri do tada, prenosi Far Out.

Njegova uloga u Aliju donijela je Vilu Smitu nominaciju za Oskara za najboljeg glumca, ali nije pobijedio. Džon Vojt je takođe nominovan u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније