Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

19. 07. 2024. 09:17 >> 09:17
Čitaj mi:

poznat po temperamentu

Džek Nikolson je jednog reditelja uporedio s diktatorom

Džek Nikolson je poznat po temperamentu, pa je za očekivati da će ponekad doći do sukoba ili napetih situacija u radu sa rediteljem sličnog ponašanja.

Iako njegovi ispadi nikada nisu bili posebno zlonamjerni, poznato je da je Nikolson izgubio živce. Čak je planirao da spali set filma The Deceased prije nego što je shvatio da to možda nije najpametnija ideja.

Često je pokazivao buntovnički duh kroz odlične glumačke performanse, što ga je učinilo najnominovanijim glumcem u istoriji Oskara. Iako nije dobio Oskara radeći sa režiserom kojeg je nazvao „diktatorom“, film je postao jedan od najboljih ikada snimljenih.

„Roman je drugačiji tip diktatora. On voli svađe i ne bi znao šta bi bez njih“

Tokom snimanja Kineske četvrti, Nikolson i Roman Polanski su se često sukobljavali, ali su obojica davali sve od sebe. Film je dobio samo jednog Oskara – za originalni scenario, ali i dalje ostaje dokaz da broj osvojenih nagrada nije merilo uspeha.

U filmu Nikolson savršeno oličava J.J. Gites dok istražuje mračne tajne Los Anđelesa kako bi otkrio istinu iza prevare i korupcije koja preti da uništi njega i porodicu Mulvrej.

Razmišljajući o tvrdoglavim rediteljima sa kojima je radio, Nikolson je pomenuo Polanskog.

„Roman je drugačiji tip diktatora. On voli debate i ne bi znao šta bi bez njih. Ali on uvijek pobjeđuje, tako da nema prave debate. To je njegov problem“, rekao je on za Indipendent.

Iz njegovih riječi se vidi da Nikolson nije vjerovao da je Polanski uvijek zaslužio da pobjeđuje u raspravama, ali je za dobro filma bilo bolje pustiti ga da misli da je u pravu, prenosi Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније