Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J. [ Beta ]

03. 07. 2024. 16:57 >> 16:57

rekordnih 12 nominacija

Džek Nikolson izdvojio jednu svoju ulogu koju je nazvao najboljom

Sa rekordnih 12 nominacija za Oskara i tri osvojene nagrade, Džek Nikolson je nesumnjivo jedan od najvećih glumaca svih vremena.

J.J. Gites iz Kineske četvrti i Rendal P. Mekmarfi iz filma "Let iznad kukavičjeg gnijezda" ističu se kao njegove dvije najbolje izvedbe u istoriji filma. Međutim, Nikolson je jednu od svojih kontroverznijih uloga smatrao najboljom.

Nikolson možda ima tri Oskara od dvanaest nominacija, zajedno sa tri BAFTA nagrada, trofej za najboljeg glumca na Kanskom filmskom festivalu, šest Zlatnih globusa, nagradu Udruženja filmskih glumaca, pa čak i Gremi, ali nije ostao imun na kritike.

Takođe je bio nominovan za nagradu Razzie za najgore izvođenje u filmovima Nevolje sa muškarcima i Hofa. Nagrada Zlatna malina (ili skraćeno Razzie) je nagrada koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, piše Index.

Nikolson smatra da je uloga Džimija Hofe među njegovim najboljim

Bizarno, Nikolson je takođe bio u trci za Zlatni globus sa filmom Hofa. Dakle, reakcije su bile oštro podijeljene.

Međutim, kako je glavni glumac objasnio za The Independent, bio je oduševljen što je pokušao nešto što nikada nije uradio u svojoj karijeri.

„To je prvi film koji sam snimio o stvarnoj osobi. Mogao sam da gledam stare vijesti i upoznao sam njegovog sina. Kako je on odrastao, dobio sam viši glas. Da li ste to primijetili?“

„Sve što se trudim je da budem u dobrim filmovima. Bilo je teško, ali veoma inspirativno. Moj glavni cilj je bio isti kao i uvijek: da izgleda lako. Smatram da je to najbolja uloga koju sam igrao“, dodao je glumac.

Uprkos različitim mišljenjima, Nikolson smatra da je uloga Džimija Hofe jedna od njegovih najboljih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније