Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

08. 07. 2024. 20:31 >> 20:31

TEKST JE I SADA AKTUELAN

Manje poznata priča o čuvenom hitu Bitlsa „Hej Džud“

Tekst je aktuelan i sada smatra sin Džona Lenona.

Priču o pjesmi čuvenih Bitlsa -„Hej Džud“ malo ko zna. Godine 1968. Pol Makartni je otišao da posjeti sina Džona Lenona Džulijana i njegovu bivšu ženu Sintiju. Džon se nedavno razveo od Sintije, koja je dugo bila članica užeg kruga Bitlsa, nakon što je upoznao japansku umjetnicu Joko Ono.

Na putu ka njima, Pol je napisao pjesmu Hei Džuls kako bi utješio Džonovog malog sina, koji je teško podnosio razvod.

Pjesma je kasnije preimenovana u Hej Džud i postala je jedan od najuspješnijih singlova Bitlsa. Međutim, nedavno je Džulijan Lenon, glavni lik ove pjesme, priznao da ga je zarazna melodija ponekad izluđivala.

„To je divan osjećaj, bez sumnje, i veoma sam zahvalan — ali me takođe izluđuje. Cijenim što je napisao pjesmu o meni i mojoj mami, ali u zavisnosti od toga kako se probudim i gdje je čujem, može biti prijatno ili pomalo frustrirajuće, ali duboko u sebi nemam lošu riječ da kažem o njoj“, rekao je Džulijan u intervjuu za Eskvajer, prenosi Index.hr.

Tekst je aktuelan i sada smatra Džulijan.

„On govori o tome da će život biti bolji i da postanem neopterećen, posebno na putu kojim sam krenuo kao muzičar prateći svog tatu“, dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније