Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J.

21. 06. 2024. 22:35 >> 22:35

potpisan zakon

Tadžikistan zabranio „stranu“ odjeću

Predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon potpisao je zakon „O proslavama i ceremonijama“ kojim se zabranjuje nošenje odjeće koja nije u duhu kulture Tadžikistana, prenosi agencija RIA Novosti.

Nakon što je Senat zemlje usvojio amandmane na zakon „O proslavama i ceremonijama“, kojima se zabranjuje nošenje odjeće koja je „strana“ kulturi Tadžikistana, predsjednik ga je potpisao.

Osim toga, zakon o proslavama i ceremonijama sada predviđa zabranu „idgardaka“, vrste pjesama za djecu na praznike Ramazana i Kurban bajrama.

Nacrt ovog zakona predsjednik Tadžikistana podnio je parlamentu, poslanici donjeg doma su ga usvojili, a senatori su ga odobrili 19. juna.

Za nepoštovanje ovog zakona predviđena je novčana kazna, ali još nije precizirano koje vrste odjeće se smatra „stranom nacionalnoj kulturi“ i zabranjena je za prodaju i nošenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније