Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ RTS ]

15. 06. 2024. 09:08 >> 09:07
Čitaj mi:

imena za sedam dana

Čudo u Tajlandu, slonica rodila blizance

Azijska slonica u centralnom Tajlandu rodila je blizance, što je osoblje opisalo kao čudo.

Niko nije očekivao da će majka, 36-godišnja Čamčuri, roditi blizance, a kada je prošlog petka prvi put rodila muško mladunče, osoblje u palati slonova Ajutaja i na farmi slonova Rojal Kraal smatralo je da je porođaj završen, piše BBC, a prenosi HRT.

Dok su čistili prvo mladunče i pomagali mu da ustane, čuli su jak udarac i vidjeli da je Čamčuri na svijet donijela drugo mladunče, ovog puta ženku.

Poslije drugog porođaja, osoblje je moralo da spriječi majku da ne zgazi žensko mladunče nakon što se uspaničila, povrijedivši negovatelja.

Blizanci se rađaju u samo jednom procentu u ukupnom rođenju slonova, a muško-ženski blizanci su još rjeđi, podaci su Save the Elephants, istraživačke organizacije.

„Oduvijek smo željeli da vidimo blizance slonova, ali ovo ne može svako da vidi jer se to ne dešava često“, rekla je za Bi-Bi-Si veterinarka Lardtongtare Mipan, koja je odrasla na ovoj farmi slonova i koja je i sama majka blizanaca.

Charin Somwang, 31-godišnji timaritelj slonova, tzv. mahout, slomio je nogu dok je obuzdavao majku.

„Bio sam tako srećan, nijesam ni osjetio bol“, rekao je dodajući da je razmjere svojih povreda osjetio tek kad su ga dovezli u bolnicu.

Slonovi se smatraju svetim životinjama u Tajlandu, gdje su budisti u većini. Slonovi su i nacionalni simbol.

Posjetiocima parka, uključujući i djecu, dozvoljeno je da vide blizance, ali tek nakon dezinfekcije obuće i ruku.

Mladunčad će imena dobiti sedam dana nakon rođenja u skladu s tajlandskim običajima.

S 55 kilograma žensko mladunče slona je nešto manje nego što je uobičajeno i mora da stoji na stolu dok je majka hrani. Njen brat je, sa 60 kg, teži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније