Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

12. 06. 2024. 14:18 >> 14:18
Čitaj mi:

NAJDUŽA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vozom oko svijeta za 1.000 eura

Putnik koji krene vozom iz Portugala do Singapura će stići za tačno 21 dan.

 

Najduža željeznička linija na svijetu, koja je otvorena prije dvije godine, proteže se od zapada Evrope do Dalekog istoka u dužini od skoro 19.000 kilometara. Međutim, zbog aktuelne krize u Ukrajini voz trenutno ne saobraća, čeka neka bolja vremena

Putovanje vozom je vjerovatno i najkomotniji vid putovanja, naročito ako idete na neko duže putovanje. Za razliku od aviona ili autobusa, imate spavaća kola, možete da prošetate, da se osvježite u vagon restoranu.

Ova željeznička linija omogućava najduže putovanje vozom na svijetu. Putnik koji krene vozom iz Portugala do Singapura će stići za tačno 21 dan, a prilikom putovanja prolazi kroz Pariz, Moskvu i Peking. Ova trasa je dugačka čak 18.755 kilometara.

Voz prolazi kroz 13 zemalja, uključujući Španiju, Poljsku, Bjelorusiju ili Mongoliju, a za kartu ćete morati da izdvojite nešto malo više od 1.000 eura. Na ovom epskom putovanju morate nešto i pojesti i popiti, nije sve uračunato u cijenu karte.

Zbog akutelne krize u Ukrajini voz ne saobraća, ali ga svakako treba pomenuti, i staviti na listu želja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније