Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J.

27. 05. 2024. 08:11 >> 08:12
Čitaj mi:

Čiste vazduh

Najboljih pet biljaka za spavaću sobu

Spavaća soba prostor je u kojem nam je važna energija mira i opuštanja. Da bi očistili vazduh u sobi, mogle bi da vam pomognu određene sobne biljke koje ne zahtijevaju mnogo svjetlosti i njege, piše Sensa.hr.

 

1. Zeleni ljiljan (Chlorophytum comosum)

Zeleni ljiljan odličan je za spavaću sobu jer efikasno pročišćava vazduh uklanjanjem toksina iz vazduha. Osim toga, vrlo je jednostavan za održavanje, a ne zahtijeva mnogo svjetla niti posebnu njegu, što ga čini idealnim za unutrašnje prostore, uključujući spavaće sobe.


2. Sobna palma (Chamaedorea elegans)

Sobna palma je još jedna sjajna biljka za spavaću sobu jer takođe pročišćava vazduh, povećava vlažnost i unosi dozu tropskog doživljaja u prostor. Njeni graciozni, perasti listovi dodaju estetsku vrijednost, dok istovremeno poboljšavaju kvalitet vazduha, stvarajući zdraviju okolinu za spavanje.


3. Spatifilum ili mirni ljiljan (Spathiphyllum)

Mirni ljiljan poznat je po svojoj sposobnosti uklanjanja štetnih materija iz vazduha, poput amonijaka, benzena i formaldehida. Osim što pročišćava vazduh, ova biljka je jednostavna za njegu, dobro raste u uslovima slabijeg osvjetljenja i rijetko cvjeta, što doprinosi mirnoj i opuštajućoj atmosferi u spavaćoj sobi.


4. Aloe vera
Aloe vera je biljka koja proizvodi kiseonik noću, što poboljšava kvalitet vazduha tokom spavanja. Pored toga, ima lekovita svojstva, poput umirivanja opekotina i posjekotina, što je čini korisnom za držanje u spavaćoj sobi. Lako se održava i ne zahtijeva mnogo vode, pa je praktičan izbor za unutrašnje prostore.


5. Filadendron (Philodendron)
Filadendron je odličan u apsorpciji formaldehida iz zraka i lako se održava, što ga čini idealnim za unutrašnje prostore, uključujući spavaće sobe. Ova biljka dobro uspijeva u uslovima slabijeg osvjetljenja i ne zahtijeva čestu njegu, pa je savršena za stvaranje zdravije i ugodnije atmosfere za spavanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније