Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

29. 03. 2024. 07:54 >> 07:59
Čitaj mi:

SAVJETI STRUČNJAKA

Ovih pet proizvoda dermatolozi izbjegavaju u širokom luku

Za pravilnu njegu kože nije samo bitno znati koje proizvode koristiti, nego i koje treba izbjegavati.



Bez obzira na mnoštvo preparata koji nas okružuju, trebali bi slušati savjete stručnjaka te odabrati najbolji proizvod za našu kožu. Istražili smo što dermatolozi izbjegavaju u širokom luku i koje proizvode nikad ne bi stavili na svoje lice.

1. Grubi piling
Iako je piling bitan za uklanjanje mrtvih stanica kože, onaj grubi vam može nanijeti više štete nego koristi. Ovo se posebno odnosi na osobe koje imaju problematično lice, puno akni i crvenila. Grubi piling već oštećenoj koži može nanijeti trajnu štetu te ga dermatolozi izbjegavaju u širokom luku. Umjesto toga, koriste nježne umivalice te ostatke nečistoća uklanjanju frotirnom krpom koja je posebno dizajnirana za područje lica.

2. Proizvode na bazi alkohola
Poznato je da alkohol isušuje kožu te dermatolozi izbjegavaju proizvode koji ga sadrže. Oni mogu ukloniti prirodna ulja s kože te uzrokovati crvenilo. Ako niste sigurni koje je najbolje sredstvo za uklanjanje šminke i pravilnu njegu lica, raspitajte se kod stručnjaka. Uvijek je bolje koristiti blago, neabrazivno sredstvo u koje će vaša koža biti čista, nahranjena i mekana. Sve što vam na prvi dodir uzrokuje bilo koju nelagodu, smjesta prestanite koristiti.

3. Proizvodi s vještačkim mirisima
Svi volimo lijepo mirisati, no u nekim su proizvodima upravo ti umjetni mirisi izvor svih problema. U većini slučajeva su jaki te izazivaju crvenilo a u nekim slučajevima osip. Umjesto njih radije birajte blaga sredstva prilagođena vašoj dobi i tipu kože. Jedino tako možete biti sigurni da će vaša koža dobiti sve što joj je potrebno za dubinsku hidrataciju, njegu i lijep izgled.

4. Posebne kreme za lice i vrat
Dermatolozi ističu kako su posebne kreme za lice i vrat marketinški trik, te da je dovoljna jedna kvalitetna krema za oba područja. Ako imate kremu za lice bogatu retinolom, možete je nanositi na područje vrata jer će mu pružiti istu njegu kao i vašem licu. Pobrinite se da istražite koja krema najbolje odgovara vašoj koži te se držite nje. Nekad jeftine kreme koje možete kupiti u drogerijama rade bolji posao od skupih hidratantnih krema koje vam na kraju ne pomognu. Prije kupovine možete potražiti savjet stručnjaka za kožu te priuštiti onu koja ima sve što vam je potrebno.

5. Mineralna ulja
Mineralna ulja su sastojci nekih hidratantnih krema ali nisu pogodna za sve vrste kože. Kod masne kože,  mogu začepiti pore te uzrokovati akne. Umjesto ovih ulja, dermatolozi savjetuju kupovinu prirodnih ulja, poput argana, jojobe ili kokosovog ulja. Ona vam neće stvoriti probleme sa aknama i zatvaranjem pora te će nahraniti vašu kožu i dati joj sve potrebno za elastičnost i zdrav izgled.

Savjeti dermatologa
Prije nego kupite užasno skup proizvod za lice, pročitajte uputstva. Pročitajte sastojke i pobrinite se da ne kupujete proizvode s alkoholom ili mineralnim uljima. Takođe, bilo bi dobro da se prije kupovine posavjetujete s dermatologom, posebno ako imate problematičnu kožu. Stručnjak vam može pomoći da odaberete proizvod koji najbolje odgovara vašem tipu kože, a i vašem novčaniku. Imajte na umu da ulaganje u kvalitetne proizvode nije luksuz te da tako pozitivno utičete na zdravlje i ljepotu svoje kože.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније